Basketbal organiseert BAS 4 SAS dag

Basketbalvereniging BAS uit Biddinghuizen organiseert op zaterdag 21 april in Het Koetshuis een sportieve BAS 4 SAS dag. Het doel van deze dag is aandacht te vragen- en geld op te halen voor KWF kankerbestrijding.

SAS staat voor Saskia Gootjes uit Dronten, dochter van BAS-speler Hans Gootjes. Zij overleed augustus 2011 op 16 jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Reden voor basketbalvereniging BAS om deze dag te organiseren en om zo aandacht te vragen voor het belangrijke werk dat KWF kankerbestrijding doet.

Op het programma van de BAS 4 SAS dag staan allerlei sportieve uitdagingen voor jong en oud, getraind en ongetraind.

Zo zijn er op het gebied van Basketbal de volgende activiteiten:

13.00 – 14.45 een basketball clinic voor 6 – 13 jaar
15.00 – 16.45 een basketball clinic voor 10 – 17 jaar

Deze clinics voor basketballers en niet-basketballers, worden verzorgd door ex-international en topbasketballer Henk Pieterse. Met een grote dosis humor en veel muziek worden de deelnemers in een rap tempo een unieke reeks aan oefeningen voorgeschoteld. Een clinic van Henk is een waar bewegingsfeest waar iedereen plezier aan beleeft.

Kosten per clinic € 15,- Iedere deelnemer krijgt een gratis T-shirt.

18:30 – 20:30 Benefietwedstrijd “OUD-ORANJE” tegen B.A.S. Heren 1.

Om 18.30 uur speelt een team van oud-basketballinternationals een benefietwedstrijd tegen de heren van BAS.

Entree € 4,- voor volwassenen, kinderen € 2,-

Behalve basketbal staat er nog veel meer op het programma. Zo is er een spinningmarathon, een darttoernooi en kan de Alpe d’Huez beklommen worden met een speciale simulator.

Maar er valt meer te beleven met o.a. optredens van Charly Luske en Danjil Tuhumena, bekend van The Voice of Holland.

Daarnaast is er een veiling met tal van leuke en exclusieve artikelen zoals 2 kaarten voor Lowlands, een gesigneerd shirt van NBA-ploeg Oklahoma City Thunder, Business Seats voor SC Herenveen, en een gesigneerd schaatspak van de BAM-ploeg met onder meer Bob de Jong en Jorrit Bergsma.

Iedereen die aan de BAS 4 SAS dag meewerkt doet dat belangeloos, en alles wat verkocht, geveild en weggeven wordt is allemaal afkomstig van sponsors.

BAS 4 SAS, zaterdag 21 april vanaf 11 uur in Het Koetshuis in Biddinghuizen. Meer info is te lezen op http://www.bas4sas.nl of ga naar facebook http://www.facebook.com/bas4sas