Oudejaarsdarttoernooi in Het Koetshuis

Voor de dertigste keer wordt vandaag in Het Koetshuis het oudejaarsdarttoernooi georganiseerd, traditioneel zal er op dit toernooi uitsluitend Tac-Tics worden gespeeld. De loting voor het toernooi vond gisteren plaats.

Ook dit jaar is de organisatie van "het toernooi der toernooien" in handen van dartvereniging HediDarts. In 2014 werd het toernooi gewonnen door meervoudig winnaars Ronald van 't Hof en Peter van Gilst.

Tac-Tics
Momenteel wordt het WK Darts gespeeld. Daarbij wordt, zoals bij de meeste grote toernooien op de wereld, 501 gespeeld, waarbij spelers zo snel mogelijk vanaf 501 punten naar 0 moeten zien te komen. Bij Tac-Tics gaat het er om ieder getal vanaf 20 tot en met 10 alsmede de bull drie keer te raken. Wie dit als eerste bereikt en bovendien meer punten heeft gescoord als de tegenpartij, wint de wedstrijd.

Oliebol-trofee
Naast de normale prijzen kan gestreden worden om de Oliebol-trofee, dit is een toernooi voor de afvallers van de eerste ronden zodat er extra kans is om met een beker naar huis te gaan.

Tijdens de loting van gisteren is bepaald welke teams tegen elkaar strijden in de poulefase. Het toernooi begint om 12.00 uur; de winnaar zal rond 17.00 uur bekend zijn.

Redactie BHZNet.nl