Oudejaarsdarttoernooi volledig ingeschreven

Aanstaande zondag, op oudjaarsdag 31 december, vindt in Het Koetshuis de 32e editie van het oudejaarsdarttoernooi plaats. Dartvereniging Hedidarts organiseert wat zij zelf 'het toernooi der toernooien' noemen, in het Koetshuis. Ondertussen zijn er vijfentwintig teams van twee personen aangemeld.

Hoewel momenteel op televisie op het WK als spelvorm 501 wordt gespeeld, is het toernooi in Het Koetshuis traditioneel een Tac-Tics toernooi. Daarbij moeten de spelers de getallen 20 tot en met 10 en de bull drie keer raken. Wie dit als eerste doet en bovendien evenveel of meer punten heeft dan de tegenstander, wint de partij.

Oliebol
Naast de normale prijzen, kan er ook gestreden worden om de Oliebol-trofee, dit is een toernooi voor de afvallers van de eerste ronden zodat er extra kans is om met een beker naar huis te gaan. Vorig jaar wonnen Berno Verlangen & Arno Dunnik in de finale van Wilco den Teuling & André ten Cate.

Inschrijven
De lijst met aanmeldingen is ondertussen gevuld met 24 teams en één reserve-team. Alleen wanneer er nog zeven teams bijkomen, kan met een schema van 32 teams worden gewerkt. Wie zich wil inschrijven op deze reservelijst, kan zich opgeven bij Ane Sybesma (tel. 841158 / 0653221791). De kosten bedragen €10, = per team.

Het Koetshuis is open vanaf 11.00 uur. Het toernooi begint om 11.30 uur. De organisatie hoopt rond 16.00 uur de finales te laten plaatsvinden.

Redactie BHZNet.nl