50 jaar HediBouw

Vandaag, woensdag 15 april was het 50 jaar geleden dat HediBouw werd opgericht. Door het Corona virus en de daardoor geldende voorzorgsmaatregelen moest het feest omtrent dit grote jubileum uitgesteld worden.

Bouwbedrijf Hedi werd in 1970 opgericht door Peter Hetsen en Gerrit Dierkes (Hedi is de samenvoeging van de eerste twee letters van beider achternamen). Ze begonnen hun bedrijf in een landbouwschuur. Hun eerste project was de bouw van een patatkiosk in Biddinghuizen.

Jaren later stapte Gerrit uit het bedrijf en zette Peter het bedrijf voort aan de Havenweg. In de jaren '90 vestigde Hedi zich aan de Noorderbaan in Biddinghuizen. Het bedrijf veranderde zijn naam in HediBouw. In 2008 werd dit proces bekroond door de verkiezing tot 'onderneming van het jaar'.

In 2012 droeg Peter Hetsen zijn bedrijf over aan zijn zonen Jeroen en Paul. Zij zijn opgegroeid in het bedrijf en vormen samen de nieuwe directie. Per 1 januari 2020 heeft Paul HediBouw verlaten om een andere uitdaging aan te gaan en zet Jeroen het bedrijf samen met zijn medewerkers voort.