Hedidarts voelt zich prima in BAS Kantine

Sinds September van dit jaar speelt dartvereniging Hedidarts, na meer dan 20 jaar darten in het Koetshuis, haar competitie in de kantine van BAS Voetbal, het Bastion. Maandagavond werd er voor het eerst de hoogst mogelijke finish (170) gegooid in het Bastion.

Wouter Foppen mag zich de eerste speler noemen die in het huidige onderkomen de maximale finish heeft weten te gooien. 2 maal tripple 20 en eindigen met een dubbele bull is voor niet veel darters weggelegd. Opvallend genoeg speelt Foppen op het laagste niveau van de vereniging.

"Ik zette, na op 171 te hebben gestaan, mijn score bewust op 170. Gewoon een enkele 1 gooien en dan de laatste twee pijlen niet gooien en dan natuurlijk hopen op de maximale finish bij de volgende beurt. We doen dit vaker in de laagste poule. Het is vooral een grapje. Maar wij zeggen altijd: als je het niet probeert kun je hem ook niet gooien. Ik gooide 2 maal tripple 20 en deed bewust een stap naar achteren. Concentratie naar 100% en de laatste pijl gooide ik in een trance in de dubbele bull!" aldus een verbaasde Foppen. Poulegenoten en Foppen zelf zorgden voor een groot gejuich in de kantine.

De hoogste finish was tot voor kort 160, gegooid door Martin Wubs, die in de hoogste poule acteert. Ook Wubs kon het moeilijk geloven: "Ik maak een diepe buiging voor Wouter en hoop dit ook ooit nog eens te kunnen laten zien."

Foppen, die in de competitie bij Hedidarts slechts vijfde staat in de laagste poule gooide eerder al een 180 in de kantine. Wie weet zal zijn volgende stunt een 9 darter worden. Aan het eind van het seizoen zal Foppen in elk geval de prijs voor de hoogste finish ontvangen. Of hij deze prijs nog moet delen met een andere darter is hoogst onwaarschijnlijk. Slechts 5 maal eerder werd de 170 finish tijdens een competitie avond gegooid.