Hedidarts wint van DVE

Dat ook DVE uit Emmeloord kan verliezen bewees Hedidarts afgelopen donderdag in Emmeloord. Overtuigend was het niet, maar er werd wel gewonnen, met 5-4 (14-15 legs).

Teun kon er overigens niet bij zijn en zijn afwezigheid werd opgevangen door Joep.

Single’s
Joep mocht gelijk van start gaan en verloor zijn partij met 0-3. Hierna was het Jeroen zijn beurt tegen Eric Bos en nadat het 1-1 gelijk stond in legs had Jeroen niets meer te vertellen. Het werd 3-1 met een ‘shanghai’ (tripple-, enkel en dubbel 20) van DVE.

Na deze tegenslagen was het aan Ilja om te laten zien dat Hedidarts niet zomaar opgeeft. Helemaal voor niets kreeg hij het niet maar na een 2-2 gelijkstand in legs werd het alsnog 3-2 voor Hedidarts.

Ook Wilco pakte, als laatste in de single’s, zijn winst en maakte de stand daarmee gelijk.

Dubbels
Wilco en Jeroen verloren de de eerste dubbel met 1-2. Ook Joep en Ilja konden het tij niet keren en verloren hun dubbel met 0-2 waarme de totale stand op 4-2 voor DVE kwam. Tijd om hier verandering in te brengen dachten Joep en Wilco vervolgens en wonnen hun dubbel dan ook met 2-0.

Jeroen en Ilja wonnen tevens hun dubbel overtuigend met 2-1. Totale stand: 4-4. Een gelijkspel en in zo’n geval is de Bierronde beslissend.

De Bierronde
Hedidarts ging zeer goed van start want al vlak na de eerste worpen gooide Joep 180. Met deze voorsprong was het uitgooien van Hedidarts niet zo’n heel moeilijke opgave meer en het wordt 1-0.

Nadat DVE netjes terugkomt op 1-1 wordt in de derde en beslissende ronde de score op 36 gezet door Wilco waarna de beurt aan Joep was voor het uitgooien.

Ondanks de grap van onze Ilja laat Joep zich niet kennen en gooit hij zeer overtuigend met 1 pijl de winst alsnog naar Hedidarts toe.

Eindstand: 5-4 voor Hedidarts (14-15 legs).

De volgende wedstrijd is op woensdag 29 oktober in het Koetshuis.

Sportredaktie BHZ-Net, afdeling darten, Jeroen Braak