Hedidarts gooit ver onder de maat tegen DVN

Dat Hedidarts ook mindere dagen kan hebben in de Flevo Divisies Dartscompetitie was woensdagavond wel duidelijk. Een nipte overwinning op DVN2 was het resultaat. Geheel op zijn plaats was de overwinning echter niet.

Singles
Jeroen gooide als eerste zijn single en kwam goed weg. DVN stond zijn tripples goed te gooien en Jeroen kon de eerste 2 legs niets doen dan achter de feiten aanlopen en zag de stand al gauw naar 2-0 in zijn nadeel veranderen. Desondanks kon hij, vooral dankzij het uitgooien, alsnog winnen met 3-2.
Ilja mocht daarna en ook hij moest, evenals Jeroen, zijn draai even vinden in de Nunspeetse kroeg, maar wist uiteindelijk netjes te winnen met 3-1.

Wilco gooide als derde en pakte netjes de overwinning met een 3-0 in legs.
Joep van Wooning, die inviel voor de afwezige Teun Dekker, wist de winst net niet naar zich toe te slepen en zette daarmee de stand op 3-1 in games voor Hedidarts. So-far-so-good.

Dubbels
Maar dan de dubbels. Ilja en Joep gaan van start maar geven het compleet uit handen. Ondanks de 1-1 gelijkstand, die tot stand kwam na een lange strijd voor de dubbel 1, oftewel een madhouse, pakt DVN zeer gemakkelijk de overwinning.
Dat is gelijk het moment dat de prestaties van Hedidarts omslaan van matige worpen en een beetje geluk naar slechte worpen en geen geluk.

Jeroen en Wilco mogen hierna gooien maar ook zij weten er niets van te maken en geven ook de tweede dubbel weg aan DVN.
Als derde mogen Jeroen en Joep het proberen maar de tripples mogen niet vallen en de partij wordt gemakkelijk gewonnen door DVN met 2-1.
Als laatste in de dubbels mogen Ilja en Wilco uitkomen voor Hedidarts maar de 2-0 winst voor DVN geeft wel aan dat het niveau van Hedidarts op dat moment tot een zeer laag niveau was gezakt!
De tussenstand op dit moment was 4-4 in games en 16-12 in legs voor Hedidarts.

Beslissende Bierronde
Evenals de partij tegen DVE een aantal weken terug moet ook deze wedstrijd dus bepaald worden door de Bierronde, een best-of-3 (701) partij.
Om de beurt mochten de Hedidarters hun score neerzetten maar de tripples niet aanwezig en zoniet dan kwamen ze van heel ver.
De zeer matige scores (30, 45, 30, 26, etc.) zorgen ervoor dat DVN de eerste leg pakt en daarmee op een 1-0 voorsprong komt.
In de tweede leg komen beide teams na wederom slechte scores op acht, oftewel dubbel 4, te staan. Per team worden er wel meer dan 30 pijlen gegooid maar uitgooien ho-maar. Uiteindelijk weet Ilja de dubbel te raken en zet daarmee de stand op 1 tegen 1 in legs. Een gelijkspel, waarbij de allerlaatste leg moet uitwijzen welk team met de winst naar huis mag.

Cliché
Wederom, hoe cliché inmiddels, wordt er zeer slecht gegooid en waren de drie pijlen van ieder maar zelden goed voor meer dan 30 punten. Desondanks weet Hedidarts nipt te winnen. Noem het geluk, noem het toeval; het was dit keer in ieder geval geen kwaliteit waar Hedidarts mee won.

Eindstand: 5-4 voor Hedidarts (18-13 legs).

De volgende wedstrijd (thuis) is op 10 december tegen Triple 1. Hier voor zal nog een bekerwedstrijd worden gegooid.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling darten, Jeroen Braak