Hedidarts verliest van DV Marktzicht met 4-5

Waar Nederland een 6-0 overwinning behaalde wat het voetballen betreft, liet Hedidarts het liggen tegen DV Marktzicht, de dartclub uit Nunspeet. Een 4-5 nederlaag was de ietwat teleurstellende einduitslag.

Wilco mocht beginnen en in de eerste twee legs moest hij al achter de feiten aanlopen en tegen twee 80-finishes (tripple 20 - dubbel 10) aankijken. Dit resulteerde in een 0-3 nederlaag.
Hierna was het Richard die uit mocht komen voor Hedidarts en zijn eerste twee worpen van de avond waren respectievelijk een 140- en 135 worp. Ook de tegenpartij wist nog een 140 worp te gooien in de eerste leg maar het mocht niet baten; 3-0 voor Hedidarts is de eindstand van die partij.

Jeroen mag als derde uitkomen en begint zijn eerste twee worpen met 121 en 140, een goed begin en komt gelijk op een 1-0 voorsprong. Helaas was het checken niet aan Jeroen vanavond en hij verliest alsnog zijn partij met 1-3.
Als laatste was het Ilja die namens Hedidarts moest laten zien wat hij waard is; een duidelijke 3-0 overwinning was het resultaat en hij zet daarmee de tussenstand op 2-2 in games.

Dubbels
Wilco en Jeroen starten met het dubbelen maar ondanks een 123 worp van Jeroen verliest Hedidarts met 0-2. Daarna was het aan Richard en Ilja om samen uit te komen en hun weten de partij wél naar Hedidarts toe te spelen; een 20 en vervolgens een dubbel 10 van Richard waren voldoende om de game te winnen: een 2-1 overwinning.
Als derde waren het Ilja en Wilco die moesten laten zien wat Hedidarts die avond waard was maar in tegenstelling tot het voetballen van Nederland moest Hedidarts deze pot laten liggen en ze verliezen dan ook met 1-2.
Als laatste van de dubbels waren het Jeroen en Richard die moesten gooien. Het was de beslissende wedstrijd van de avond; althans de beslissing over of een gelijkspel of een verlies. Helaas is de laatste waarheid geworden en ze verliezen dan hun partij dan ook met 1-2. Tussenstand op dit moment is al 5-3 voor DV Marktzicht; met alleen de bierronde in het vooruitzicht niet voldoende om nog kans te maken op een overwinning.

Bierronde
De bierronde werd puur gespeeld ter vermaak want de eindstand was dus al bekend. Na een 1-1 gelijkstand qua legs was de derde leg beslissend voor de bierronde. Na een serie goede worpen van Hedidarts (100-140-60) was het Richard die de winst weet te pakken met zijn check; een enkele 12 en een dubbel 16 zorgde ervoor dat Hedidarts enigszins wat eer behield door van de eindstand 4-5 te maken.

Al met al wel een verloren wedstrijd voor Hedidarts en aangezien dat de laatste paar keren ook al zo was denk ik dat het nu toch echt wel tijd wordt om wat meer niveau in het spel zien te krijgen!

Eindstand: 4-5 voor DV Marktzicht

De volgende wedstrijd (uit) is aanstaande maandag.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling darten, Jeroen Braak