Hedi-darts door naar laatste zestien

Na de 7-2 uitslag van vorige week was de stemming zo goed bij Hedi-darts dat ook donderdag een mooie overwinning behaald werd in deze bekerwedstrijd. Een 8-1 eindstand in legs was het resultaat tegen de dartploeg Payung uit Emmeloord.

Singles
Richard ging - voor het eerst - van start en na een ietwat moeizaam begin werd het 1-0. Toen de tweede leg het checken niet wou zoals het moest werd het gelijk. Gelukkig voor Hedi-darts was het in de derde leg toch nog duidelijk geworden dat Richard als de betere stond te spelen en de eerste overwinning was binnen.
Als tweede was het Wilco die moest gooien en hij zet de eerste leg netjes op zijn naam.

Captain
Toen de tweede leg de punten maar niet gegooid werden, werd dit op een mooie manier gecorrigeerd door de team-captain en hij checkt op een zeer nette manier de wedstrijd naar zich toe; enkele bull-, tripple 20 en dubbel 20 waren de pijlen die uit zijn hand kwamen en die zorgden voor een genoteerde 125 finish.
Als een na laatste is het Teun die mag gooien namens Hedi-darts. 1-1 werd het en toen hij in de derde leg achter stond met meer dan 200 punten zag hij het niet meer zitten. Gelukkig waren er de fanatieke teamgenoten die hem weten te overtuigen dat de wedstrijd nog niet afgelopen is. Geluk of niet, Teun wint alsnog met 2-1.

Jeroen
Als laatste in de singles kwam Jeroen uit voor het team en hij begint overtuigend. De eerste pijl was genoeg voor het checken en het wordt 1 tegen 0. Helaas komt hij in de andere twee legs niet aan checken toe en verliest hij de wedstrijd alsnog met 1-2. De tussenstand na de singles: 3-1 voor Hedi-darts.

Dubbels
Wilco en Jeroen binnen samen aan de eerste dubbel. De tripples worden netjes gegooid en omdat een score lager dan 80 door beide nagenoeg niet gegooid werd wordt de wedstrijd overtuigend gewonnen met 2-0. Richard en Teun waren het daarna en ook hun pakken op een redelijk gemakkelijke manier de overwinning. 2-0 was de eindstand van die wedstrijd. Daarmee bepaalde ze de uiteindelijk uitslag al, want een 5-1 achterstand kan niet meer worden ingehaald.

Winst
Hierna was het aan Richard en ditmaal met Jeroen om te laten zien wat we kunnen. Een leg wordt helaas verloren maar mede dankzij de vanavond goede checks van Jeroen wordt de wedstrijd alsnog met 2-1 gewonnen. Als laatste in de koppels gooiden Wilco en Teun namens Hedi-darts. Wederom wordt er een wellicht onnodig een leg weggeven maar het mocht niet baten, ook zij behalen een 2-1 overwinning op de spelers uit Emmeloord.
De tussenstand op dat moment was 7-1 voor Hedi-darts (15-6 legs).

Bierronde
En dan de niet geheel onbelangrijke laatste wedstrijd, de bierronde. Als altijd wordt die gespeeld met het hele team en wordt er gestreden voor een ronde aan de bar.
Als het woord bier valt binnen het team lijkt het altijd of er op een of andere manier beter gegooid wordt en dat bleek ook wel; van 1001 naar af werd in no-time afgelegd en het alhoewel het checken niet helemaal ging zoals dat eigenlijk hoort met zo'n grote voorsprong wordt alsnog gecheckt door Richard.

Naar laatste 16
Een duidelijke overwinning voor de Hedi-darters en dat zorgt ervoor dat zij zich plaatsen tussen de laatste 16 teams voor een kans op de beker.
De volgende wedstrijd is op woensdag 10 december.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling darten, Jeroen Braak