Muller en Den Teuling op herhaling

De achttiende editie van het oudejaars darttoernooi is op naam gekomen van Bjorn Muller en Wilco den Teuling, die het toernooi ook in 2001 al wisten te winnen.

In de halve finales speelden de teams die hier op voorhand werden verwacht. Wilco en Bjorn speelden tegen 5-voudig winnaars Ronald van 't Hof en Peter van Gilst en wonnen de partij met 2-0. De andere halve finale werd gespeeld tussen de nummers 1 en 2 van vorig jaar, Ilja de Leeuw met Joep van Wooning tegen Teun Dekker en Edgar Pieters. Ook hier werd het 2-0, maar nu voor de 3-voudig winnaars Teun en Edgar.

Peter & Ronald derde
De kleine finale ging tussen Peter & Ronald en Ilja & Joep. De strijd was er, maar de bekers gingen naar de ruime collectie van Peter & Ronald. De wedstrijd eindigde in 3-1.


De kleine finale eindigde in 3-1

Op herhaling
Voor de vierde keer was er dus een finale tussen Wilco & Bjorn en Teun & Edgar. In 1999 en 2000 wonnen Teun en Edgar de wedstrijd en het toernooi, in 2001 wonnen Wilco en Bjorn. Na vandaag is de balans weer gelijk: in een snelle finale werd het 3-1 voor Wilco & Bjorn.

Op rozen
De eerste leg van de finale was vooral spannend. De teams gingen gelijk op, maar tegen het einde van de leg beslisten Wilco & Bjorn de leg in hun voordeel door een paar hoge beurten neer te zetten. Edgar & Teun hervonden zich niet in de tweede leg, waardoor ze korte tijd later al tegen een 2-0 achterstand aankeken. De 2-1 was een knappe leg, waarbij Wilco & Bjorn het wat lieten afweten, maar de vierde leg hervonden zij zich op tijd.


De winnaars van 2003: Bjorn & Wilco.

Strak
De organisatie lag dit jaar voor het eerst alleen bij HEDI-Darts en deze was weer goed. 35 teams stroomden in sneltreinvaart door de poules en de finaleronden. Het ios nu weer een jaar wachten voor de volgende winnaars van het belangrijkste toernooi van Biddinghuizen bekend zijn.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZ-Net