Hedidarts wint nipt van Madhouse

Afgelopen woensdag 7 januari 2004 werd er gedart door onze Hedi-darters tegen Madhouse (Dronten). De wedstrijd werd nipt gewonnen.

Wilco (Captain), Ilja, Mike en Jeroen waren de darters die mochten laten zien wat Biddinghuizen waard is op dartgebied. Mike, binnenkort officieel lid van het team, viel in voor Richard Joost.

Singles
Wilco nam de taak op zich om als eerste de strijd aan te gaan met Madhouse. Na enkele opstartproblemen was het checken uiteindelijk geen probleem voor de teamcaptain, tevens een van de winnaars van het Oudejaars-toernooi. Er werd gewonnen met 3-2 in legs.
Jeroen mocht als tweede gooien namens Biddinghuizen. Tegen het overtuigende spel van (de dame van) Madhouse waren geen pijlen bestand en Jeroen moest zich dan ook neerleggen bij een eindstand van 0-3 in legs.
Ilja mocht als derde opkomen. Ondanks zijn vele pijlen die nodig waren op de dubbel 1 weet hij het hoofd erbij te houden en alsnog korte metten te maken met Madhouse. Zowel figuurlijk- als letterlijk in dit geval.

Als laatste kwam onze invaller Mike aan bod en mocht hij laten zien wat hij kan met zijn 3 darts. Helaas voor Hedidarts gooit hij op dat moment niet zoals hij dat wel elke maandag op het thuishonk weet te doen en moet hij de partij uit handen geven met 0-3 in legs. De tussenstand is dus 2 tegen 2 en daarmee staat elke einduitslag op dat moment nog volledig open.

Dubbels
De laatste die uitkomt voor Hedidarts in de singles, mag samen met de tweede man beginnen met het dubbelen; respectievelijk Mike en Jeroen dus. Ondanks de 0-1 achterstand in legs weten de beide heren het spel weer te hervatten. Jeroen mist in de derde leg 2 pijlen voor een mooie finish, te weten 78, en laat het aan Mike om 6 uit te gooien. Zijn derde pijl weet het rode vakje onder aan het bord te vinden en daarmee wint Hedidarts de eerste dubbel.

Wilco en Ilja mogen de 6e partij van de avond beginnen en weten, ondanks een leg tegen, de partij te winnen met een nette 2-1. De tussenstand op dat moment is 4-2 voor Hedidarts en de partij die hierna gespeeld wordt kan dus beslissend zijn indien Hedidarts profiteert, iets wat gelukkig gebeurd.

Het zijn Wilco en Mike die de 3e dubbelpartij schoon weten te winnen. Daarmee is de einduitslag al bepaald aangezien een 5-2 achterstand met nog 2 te spelen partijen niet meer te benaderen is.

De laatste dubbelpartij van Jeroen en Ilja bevestigd op droevige wijze dat het niveau van Hedidarts op de eerste woensdag van 2004 veel te laag is want de partij wordt zwak verloren met 0-2 in legs.

Bierronde
Dan wordt de laatste partij van de avond gegooid, te weten de bierronde. Het is tijdens die "best of 3 legs - 701" partij wel duidelijk dat niet alleen de pijlen- maar ook de bijltjes er bij neergegooid zijn bij de Hedidarters.

Aaneenvolgende scores van 26, 30 en af en toe zelfs nog erger geven aan dat de moed de heren in de schoenen is gezonken en ze verliezen de partij dan ook neerbuigend met 2-0 in legs.

Dit scenario deed niet af aan de behaalde winst en met 5-4 (13-14 in legs in het voordeel van Madhouse) is het tijd om met een dubbel gevoel naar huis te gaan.

De hierna volgende wedstrijd zal woensdag 14 januari gespeeld worden in het Koetshuis. De strijd zal aangegaan worden met het tot op heden nog ongeslagen eerste team van de Bierelier.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak