Hedidarts door naar de laatste acht

De mentale dip die de Hedi-darters overhielden aan de 2-7 nederlaag vorige week tegen de Bierelier, het koplopende team uit Emmeloord, werd afgelopen woensdag weggespeeld.

Er werd gewonnen van Bull's Eye 1 die zichzelf ook tot de laatste 16 hadden gegooid van deze bekercompetitie. Ditmaal werd de uitslag omgekeerd, een 7-2 overwinning was het resultaat.

Single's
Ilja begon als eerste en hij zette gelijk de toon voor de verder avond; hoge scores en goede checks. 3-0 in legs voor Hedi-darts was het resultaat van zijn single-partij.

Richard Joost mocht als tweede uitkomen en hij liet in tegenstelling tot zijn neus de partij niet lopen en wist ondanks een 2-2 gelijkstand toch te winnen met 3-2.

Jeroen mocht als derde zijn kunsten vertonen. De tripples vielen bij hem eindelijk eens zoals ze dat horen te doen en daardoor kreeg hij tijd om checken. Behalve in de laatste leg deed hij dat netjes met 1 pijl. Hij won met 3-1.

Als laatste was aan het Wilco, de teamcaptain. Met een 3-0 voorsprong van het team speel je toch altijd wat lekkerder dan normaal. Zijn 3-0 (legs) overwinning, die netjes behaald werd, bevestigd dat maar weer.

Tussenstand op dat moment was dus 4-0 voor de darters van Biddinghuizen.

Dubbels
Ilja en Jeroen gooiden als eerste koppel voor Hedidarts. Ondanks de nette scores die gegooid werden ging de eerste leg toch naar Bull's Eye en daarmee braken zij gelijk. Hierna werd de eigen leg netjes behouden en het werd dus 0 tegen 2. De eerste verliespartij van de avond was een feit.

Richard en Wilco, zij speelden de tweede koppelwedstrijd van de avond, wisten het tij weer te keren en wonnen netjes hun partij met 2-0.

De tussenstand op dat moment was 5-1 voor Hedidarts, een niet meer te overtreffen score die dus al bepaalde dat Hedidarts deze avond met de winst naar huis zou gaan.

Wilco en Ilja leken alleen aan de overwinning te denken en veloren hun partij met 1-2.

De laatste koppelpartij werd gegooid door Jeroen en Richard. Richard wist de legs met zijn 1-pijl-dubbel-10 te winnen en de tweede keer was genoeg voor een 2-1 overwinning.

Tussenstand op dat moment: 6-2 voor Hedidarts.

Bierronde
Als laatste werd er niet alleen voor een punt, maar tevens voor een rondje gespeeld. Hoe slecht Hedidarts soms mag gooien, bij de 9e partij van de avond lijken de darters toch altijd wat beter hun best te gaan doen, om duistere redenen.

De teamwedstrijd werd dan ook netjes gewonnnen met, zoals eigenlijk de hele avond, hoge scores en een goede check.

Eindstand 7-2 (18-8 in legs) voor Hedidarts.

Hedidarts behoort nu tot de laatste 8 teams in het bekertoernooi en maakt daarmee wellicht een kans op een podiumplaats.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak