Hedidarts wint netjes van de Elburger Bulls

Donderdag 29 januari werd er gespeeld tegen de Elburger Bulls; een 7-2 overwinning was het resultaat, overigens tegen de verwachtingen in.

Richard, Ilja, Wilco en Jeroen waren de vier Hedidarters die voor de club uit mochten komen.

Singles
Richard mocht als eerste beginnen en verloor de partij verrassend met 1-3 (legs). Ondanks de toch hoge scores was het vooral het checken waar het in zijn single aan ontbrak.
Als tweede was het Ilja die mocht gooien, en hij wist de wedstrijd te winnen met 3-0 (legs). Ondanks de checks die niet helemaal gingen zoals hij dat vaak wèl weet te doen, won hij de wedstrijd netjes.

Als derde was het aan de captain, Wilco, om een punt te pakken; hij doet dit dan ook met 3-0 (legs). Als laatste was het Jeroen die mocht uitkomen voor de Hedidarters. Ondanks de 1-0 (legs) voorsprong door een 80-check met twee pijlen, weet de "Elburger Bull" gelijk te maken met een 2-dart 100 finish (tripple 20, dubbel 20) en hij wint daarna tevens de resterende legs.

Tussenstand
De tussenstand op dat moment was dus 2-2 in games, een uitslag die aangaf dat er nog van alles mogelijk was op dat moment.

Dubbels
Ilja en Jeroen startten de dubbels. Jeroen begint de eerste leg met matige scores maar weet wel met 1 pijl tops (dubbel 20) te raken waardoor Hedidarts voorkomt met 1-0 (legs). De leg daarna weet Jeroen de tripples wel te raken en is het dan Ilja die het daar laat liggen. Hij weet de leg wel te checken en daardoor wint Hedidarts de eerste dubbel met 2-0 (legs).
Als tweede koppel zijn het Richard en Wilco die mogen gooien.

Zij winnen de partij tevens met 2-0 (legs) en daardoor staat Hedidarts in de tussenstand voor met 4-2 (games). Wilco weet overigens de eerste leg zeer netjes te checken door 111 uit te gooien: enkel 20 - tripple 17 en tops waren voldoende om de toch niet geringe 111 weg te werken.

Hierna was het aan Richard en Jeroen om te gooien. Richard weet zelfs overtuigend een 180 te gooien in de laatste leg en wederom wordt gewonnen met 2-0 (legs).
Als laatste zijn het Ilja en Wilco die uitkomen voor het team en zijn winnen de wedstrijd eveneens. Onverslagen op de dubbels dus vanavond.

Bierronde
De bierronde, zoals de teamwedstrijd leuk genoemd wordt, wordt gewonnen door Hedidarts. De best-of-3 (701) wedstrijd is meestal geen probleem voor de darters uit Biddinghuizen.

Eindstand is dus 7-2 (18-7 in legs) voor Hedidarts: een zeer nette overwinning waar eigenlijk geen problemen bij kwamen kijken. Dit overigens in tegenstelling tot de verwachtingen van de 4 darters op de heenweg!

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak