Verlies voor Hedidarts

De wedstrijd Hedidarts tegen DVE uit Emmeloord is gewonnen door DVE met 3-6 (11-16 in legs).

De Hedidarters, die net hun clubcompetitie hadden afgesloten, waren minder gretig dan vorige week tegen Elburger Bull’s. Alleen de gepromoveerde Mike van Manen was goed in zijn doen.

Veel gemist
Ilja de Leeuw miste veel triples in de eerste single partij en verloor ook kansloos met 0-3. De tweede single werd gewonnen met 3-0 door Mike, die zijn zenuwen goed onder bedwang wist te houden. Een spannende derde single werd na de vijfde leg verloren door Wilco den Teuling met 2-3. Ook “the Bobby” Richard Joost had veel moeite met een langzame speler van DVE en verloor nipt met 2-3.

Hoopvol
Met een 3-1 achterstand in games werd hoopvol begonnen met de dubbels, maar alleen het koppel Richard en Ilja wisten te winnen met 2-0. Dit ging wel gepaard met een 100 finish voor Ilja en een 180 score voor Richard. De andere dubbels werden allemaal verloren met 0-2. De heren van DVE gooiden nog wel: onder andere een 138 finish in de laatste dubbel.

Alleen de eer
Voor hedidarts viel alleen nog eer te behalen door de bierronde te winnen. Dit is wedstrijd 701 best of 3 voor de mensen die nog niet helemaal weten wat een bierronde inhoudt. De verliezer van deze partij betaalt een rondje drinken.

Hedidarts startte goed door met 1-0 voor te komen, verloor wel de tweede leg, maar het rondje drinken moest toch betaald worden door DVE uit Emmeloord.2-1.

p.s. Nog even een correctie van het vorig verslag. De 180 score werd niet gegooid door Richard maar door Ilja.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling darten, Wilco den Teuling