Hedidarts verder voor de beker

Afgelopen dinsdag 10 febuari werd er door het Hedidarts-team in Emmeloord gedart tegen de Bull's Eyes 1. De uitslag sprak voor zich; een duidelijke 9-0 (21-3 in legs) overwinning.

Het team bestond uit Ilja, Jeroen en Wilco. Als laatste man moest Teun Dekker in Swifterbant opgepikt worden, aangezien de vaste teamspeler Richard Joost andere verplichtingen had.

Na een half uurtje rommelen met de stroom werd er licht gevonden in het Emmeloordse buurthuis en kon er worden overgegaan tot darten in plaats van koffie drinken in het donker.

Single's
Teun mocht als "outsider" gelijk van start gaan. 0-3 in legs was het nette resultaat van zijn eerste partij.

Als tweede was het aan Ilja om te gooien. Ook hij ondervond geen enkel probleem met zijn tegenstander. Het checken ging welliswaar niet helemaal zoals dat hoorde maar was wel voldoende om een 3-0 overwinning op zijn naam te zetten.

Als derde mocht Jeroen voor Hedidarts uitkomen. Hij gooide naar zijn eigen mening niet echt overtuigend maar wist de partij wel te winnen met 3-0.

Last but not least was het aan de captain om voor een 4-0 stand in games te zorgen. Een 0-2 achterstand leek roet in het eten te gooien maar Wilco wist knap te corrigeren en won alsnog zijn single partij met 3-2 in legs.

Daarmee kwam de stand dus op 4-0 in games voor Hedidarts. Volgens de berekeningen was dat al genoeg voor plaatsing voor de kwartfinales.

Dubbels
Ilja en Wilco mochten de eerste koppel(dubbel)partij van de avond starten en wisten deze netjes te winnen met 2-0. Niets leek de Hedidarters meer in de weg te staan om een schone overwinning te behalen en dit bleek achteraf dan ook zo te zijn.

Maar eerst werden er nog 3 koppelpartijen en een bierronde gegooid, waarbij de 2e koppelpartij van de avond gewonnen werd door Teun en Jeroen met 2-1.

De derde partij werd gegooid door Teun en Wilco. Ook zij zetten de reeks overwinningen voort en mochten een 2-0 achter hun naam zetten. Wilco wist zelfs zeer netjes een 180 te gooien.

Het laatste koppel werd gevormd door Ilja en Jeroen. Met een 7-0 voorsprong in games was de druk al ruimschoots verdwenen. Ontspannen werd het dan ook 3-0.

De Bierronde
Als je als team dan voor staat met 8-0 in games is het wel zo netjes om ook de bierronde (bij de strijd om de beker is dit 1 leg, 1001 punten) te winnen. Dit gebeurde dan ook, op een zelfs zeer overtuigende manier. Geen lage scores voor het dartteam uit Biddinghuizen en als snel zagen de tegenstanders hun 600+ score afsteken tegen een check mogelijkheid voor Hedidarts.

Bulls Eyes weet nog sarcastisch op te merken dat het knap zou zijn als ze nog onder de 501 wisten te komen voordat de spelers van Hedidarts klaar zouden zijn. Een veel sterker Hedidarts weet "flawless" te winnen van het eigenlijk kansloze Bulls Eyes die avond.

De eindstand van de avond is dus 9-0 in games (21-3 legs) voor Hedidarts. Ditmaal is het team echt door naar de laatste 8 in de ronde voor de beker, iets wat in een eerder bericht verkeerd vermeld werd.

De volgende wedstrijd is niet voor de beker maar voor de onderlinge (Flevo Divisie) competitie van de teams. Deze zal gegooid worden volgende week woensdag 18 februari tegen DVN.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling darten, Jeroen Braak