Hedidarts wint overtuigend

Donderdagavond 26 februari werd er door Teun, Ilja, Wilco en Jeroen van Hedidarts overtuigend gewonnen van de Elburger Bulls 2: 8-1. De strijd vond plaats in het thuishonk van de spelers uit Elburg.

Jeroen ging van start deze avond. Zijn tegenstander wist de checks echter een stuk sneller te gooien en won daarmee de partij met 0-3. Na deze enige nederlaag van de avond, zo zou later blijken, gooide Teun zijn single partij. Hij won netjes met 3-0, waarmee de jonge tussenstand in evenwicht werd gebracht.

Ilja wint moeizaam
Ilja gooit als derde zijn partij en ook hij weet netjes te winnen. Het ging niet helemaal vanzelf, zoals hij zelf ook al eerlijk aangaf, maar er werd wel gewonnen met 3-2.

Als laatste is het aan Wilco om te gooien. 0-2 is de score na een tiental minuten en ondanks die treurige tussenstand weet hij het tij te keren en wint alsnog zijn partij met 3-2. Een nette prestatie die de tegenstander met zijn neus op de feiten drukt; Hedidarts is aan de winnende hand deze avond.

Dubbels
Met de single partijen achter de rug wordt er verder gespeeld met koppels; twee leden van ieder team strijden tegen elkaar in een '501 - best of 3' partij waarbij omstebeurt gegooid wordt. Teun en Wilco beginnen in deze ronde en winnen de partij met 2-0.

Hoge scores
Hierna zijn het Ilja en Jeroen die uitkomen namens de darters uit Biddinghuizen; hoge scores en goede checks zorgen ervoor dat ook deze partij gewonnen wordt met 2-0.
Als derde koppel gooien Wilco en Jeroen en wederom wordt gewonnen; 2-0 is ook deze eindstand.

Niet verrassend wordt dan ook de laatste koppelpartij gewonnen met 2-0 en daarmee wordt wel aangegeven dat de Elburger Bulls in ieder geval in de koppelpartijen niets te vertellen hebben deze avond.

Bierronde
De teamwedstrijd, ofwel de Bierronde, wordt als laatste gespeeld. Een '701 - best of 3' partij die met het hele team gespeeld wordt.
Ondanks de afleiding van een schaal met borrelgarnituur (die aangevallen werd door zo leek het een groep hongerige wolven) tijdens het checken in de eerste leg, weet Hedidarts netjes te checken.

Als Hedidarts dan ook de tweede leg op een riante voorsprong weet te komen probeert een van de 'bulls' Wilco nog honend af te leiden; echter de nuchtere teamcaptain gooit met 1 pijl overtuigend in the top of the bord.
Wederom een teken dat niets de Hedidarters in de weg stond vanavond en er wordt dan ook ruimschoots gewonnen met 8-1 (19-9 legs) in games bij de altijd zeer gezellige dartclub in Elburg.

Volgende week voor de beker
Al met al een wedstrijd die ruimschoots gewonnen wordt; echter hadden laat zeggen een tiental pijlen de andere kant van het ijzer moeten raken en de avond was wellicht heel anders afgesloten qua eindstand.
Volgende week wordt wederom afgereisd naar Elburg maar dan om te spelen voor de beker competitie, tegen het 1e team van de Elburger Bulls.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak