Hedidarts door naar de laatste vier voor de beker

Donderdag 4 maart speelde Hedidarts uit in Elburg tegen Elburger Bulls 1. Er werd gewonnen met 6-3 (15-13 legs) in games en daarmee plaatst het dartteam uit Biddinghuizen zich bij de laatste 4 teams die zijn over gebleven in de beker competitie.

Richard, Ilja, Wilco en Jeroen waren de 4 darters die hun kunsten mochten vertonen in Elburg.

Singles
Richard stak de kop er af en begon de avond als eerste met zijn single partij. Na een 0-1 respectievelijk 1-2 achterstand wist hij netjes terug te komen in de wedstrijd en won hij zijn partij alsnog met 3-2.

Als tweede was het Ilja die mocht gooien. Ondanks het feit dat hij tijdens het warmgooien liet zien dat hij een zeer goede darter was, gooide hij een slechte partij en verloor met 0-3.

De chauffeur van de avond, Wilco, mocht als derde zijn single gooien en hij won overtuigend met een vlekkenloze 3-0.

Als laatste was het aan Jeroen om te gooien voor de winst; ondanks de verdwaalde 180'er tussendoor verloor hij zijn partij met 1 tegen 3.

Daarmee was het 2-2 in games, ofwel: een nietszeggende tussenstand op dat moment.

Dubbels
Ilja en Jeroen mochten in de dubbels van start gaan tegen de fanatieke darters uit Elburg.

Samen wisten ze de wedstrijd tot een mooi einde te leiden want na een 1-1 tussenstand wonnen ze met 2-1.

Als tweede waren het Richard en Wilco om als 'twee-koppen-tellend' team te strijden tegen de Elburger Bulls. Ook zij kwamen gelijk te staan in legs en wisten evenals hun voorgangers de partij netjes te winnen met 2-1.

Daarmee was de tussenstand 4-2 in games voor Hedidarts en was er nog maar 1 winstpartij nodig om deze avond als winnaars naar huis te gaan.

Als derde koppel gooiden Richard en Jeroen maar ze verloren de partij. Hun 1-2 nederlaag maakte het dat de mannen uit Elburg weer wat hoop begonnen te krijgen en alles op alles zouden zetten om de achterstand weg te werken.

Dit gebeurde echter niet en de vierde dubbel deze avond, de partij van Ilja en Wilco, werd gewonnen met 2-1.

Zoals gezegd was daarmee bepaald dat Hedidarts als winnaar naar voren komt deze avond en zich plaatsen bij de laatste 4 teams die strijden om de beker.

Bierronde
Er werd nog een laatste teamwedstrijd gespeeld, de eervolle bierronde. Winst zat er voor Elburg vanavond niet meer in, maar een rondje van de tegenstanders was waar om gestreden werd.

Hoe unlucky voor de Elburgers, ook deze partij werd gewonnen door de Hedidarters.

Eindstand
Al met al een avond die met een 6-3 overwinning (15-13 in legs) bekroond werd.

Wellicht niet helemaal terecht, gezien het feit er meestal maar nipt gewonnen werd in de partijen, maar dat doet uiteraard niets af aan de uiteindelijke prestatie.

Met als doel voor ogen om een podiumplek te halen gaat Hedidarts verder in deze spannende bekercompetitie.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak