Hedidarts wint overtuigend van DVN2

Afgelopen woensdag 10 maart werd er door Hedidarts gedart tegen DVN2. Het dartteam uit Biddinghuizen won de wedstrijd overtuigend. Het werd uiteindelijk 7-2 (games), 18-8 in legs.

Het waren Ilja, Wilco, Teun en Jeroen die dartend Biddinghuizen vertegenwoordigden.

Singles
Ilja begon in de singlepartijen en hij won zijn partij nipt met 3 tegen 2. Wellicht dat zijn nette check van 106 punten (tripple 20, 14 en dubbel 16) de das omdeed bij zijn tegenstander.
Daarna was het Wilco die zijn single partij speelde, echter moest hij toegeven aan de betere dartkunsten van zijn tegenstander. Hij verloor de partij dan ook met 1-3.

0 tegen
Teun was de derde man van Hedidarts die moest gooien en hij won, evenals Ilja, zijn partij. Teun deed dit echter wel met 0 legs tegen. Vooral de derde leg van de darter uit Swifterbant was van zeer hoog niveau; 140- en driemaal 100 waren de scores die hem naar een uitgooi brachten en er zijn maar weinig darters die daar een goed antwoord op hebben.

Snel checken
Als laatste was het Jeroen die moest gooien in de singles. Hij won zijn partij met 3-1 en vooral het snelle checken hielp hem daarbij.

Dubbels
In de dubbelpartijen wordt van 501 naar beneden gegooid in een best-of-3 partij.
Ilja en Teun waren de mannen die als eerste hun dubbel moesten gooien. Netjes werd gewonnen met 2 tegen 0.
De tussenstand op dat moment was 4-1 in games voor Hedidarts, en daarmee waren zij al zeer goed op weg om met de winst naar huis te gaan.

Winnaar
Wilco en Jeroen gooiden als tweede een dubbel en wisten deze partij tevens te winnen met 2-0. Daarmee was de winnaar van de avond bekend; Hedidarts.
Als derde waren het Ilja en Jeroen die gooiden in de dubbelpartijen; hoge scores en goed checken waren de factoren die hun 2-0 winst realiseerden.

Alle respect
De laatste dubbel werd gespeeld door Wilco en Teun Dekker; overigens alle respect voor Teun die toch maar iedere keer als het nodig blijkt te zijn, invalt voor het team.
Echter verloren ze hun dubbel met 0 tegen 2, en daarmee was de tweede verliespartij van de avond een feit.

Bierronde
Als laatste werd de zogeheten bierronde gegooid (701, best-of-3). Hoe spijtig voor de DVN'ers, ook deze partij verloren zij en daarmee waren zij dus enigszins verplicht de darters uit Biddinghuizen te voorzien van een ronde gerstenat.

Vrijwel ongeslagen
Al met al was de eindstand van de avond 7-2 in games en 18-8 in legs: een duidelijke en nette overwinning. Volgende week woensdag 17 maart wordt uit gespeeld tegen DV Marktzicht (1); het uiterst sterke- en vrijwel ongeslagen team dat volgend seizoen de competitie zal verlaten om zich meer op noord-oost dartend Nederland te richten. Een zware dobber in het vooruitzicht dus.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak