Hedidarts wint in Nunspeet

Woensdag 17 maart werd er door het Hedidartsteam gespeeld in Nunspeet tegen DV Marktzicht (1).

Het team uit Nunspeet staat erom bekend een goede pijl te kunnen gooien. Desondanks wist Hedidarts gisteren de wedstrijd te winnen met 5-4 (17-15 legs) in games. Het waren Richard, Ilja, Wilco en Jeroen die uitkwamen voor Biddinghuizen.

Singles
Bij de individuele wedstrijden was het aan Richard om als eerste te gooien. Hij won zijn partij na een 2-2 gelijkstand in legs alsnog met 3 tegen 2.

Jeroen gooide als tweede en kwam 2-1 voor te staan. Echter wist zijn tegenstander op dat cruciale moment zeer netjes 110 te checken (tripple 20, enkel 10, tops) en trok daarmee de tussenstand gelijk. Jeroen verloor de partij met 2-3.

Ilja gooide als derde zijn singlepartij. Ook hij komt 2-2 gelijk te staan en na een lange derde leg checkte hij dubbel 1 om daarmee zijn partij te winnen.

De captain, Wilco, gooide als laatste in de singlepartijen. Ondanks het feit dat hij 1 leg niet wist te behouden pakt hij de rest wel en won uiteindelijk zijn single met 3-1.

Tussenstand
De tussenstand op dat moment was 3-1 voor Hedidarts in games. Alles leek de goede kant op te wijzen.

Dubbels
Het waren Wilco en Jeroen die begonnen. Na een 1-1 gelijkstand in legs verloren zij de partij met 1 tegen 2.

Als tweede gooiden Richard en Ilja en wellicht mede dankzij de 115 check van Martijn de Vlieger (Marktzicht) verloren ook zij de partij met 1-2.

Als derde koppel gooiden Richard en Wilco hun partij. Zij wonnen deze met een nette 2-0, ondanks de 180'er van Martijn de Vlieger.

Ilja en Jeroen gooiden de laatste koppelpartij. Pijlen waren er wel om te checken voor de Hedidarters, echter werden die kansen niet benut en verloren zij de partij met 0-2.

Op dat moment, na de single- en koppelpartijen stond het 4-4 in games. Een zeer spannende gelijke tussenstand om de daardoor beslissende bierronde (701, best-of-3) mee in te gaan.

Bierronde
Door de gelijkstand en het feit dat beide teams vrijwel gelijk staan in de competitie (derde en vierde positie op moment van spelen was het voor iedere darter op dat moment zo dat de zenuwen mee gingen spelen.

Als Hedidarts achter komt te staan weet Jeroen dubbel 3 te checken. Ook in de bierronde kwamen de teams dus uit op een gelijkspel na 2 legs te hebben gespeeld, en moest de allerlaatste leg gespeeld worden om te bepalen wie de winnaar zou zijn van de avond.

Spanning alom dus. De derde leg ging, zoals vrijwel iedere game of leg die avond, gelijk op. Hedidarts kwam uiteindelijk op 34 te staan en het was aan Ilja om die uit te gooien.

Zelfverzekerd - of was het de spanning - ging hij voor dubbel 17 en gooide deze zeer netjes met 1 pijl uit. Einde verhaal voor Marktzicht, alhoewel niet zonder slag of stoot.

Kort samengevat was het zo dat beide teams iets onder hun niveau speelde maar daardoor wel op vrijwel hetzelfde niveau zaten. Iets wat resulteerde in een spannende wedstrijd die avond.

Hedidarts wist de wedstrijd dus te winnen met 5-4 (17-15 legs). Zoals het er nu naar uit ziet wisselen de teams daardoor van positie in de lijst van de Flevo 1 competitie en staat Hedidarts momenteel 3e in plaats van 4e.

Volgende week, woensdag 24 maart, speelt Hedidarts tegen wederom de Elburger Bulls, het team waar 4 maart al van gewonnen werd met 6-3.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak