Hedidarts naar de halve finales

Woensdag 24 maart speelde Hedidarts een wedstrijd voor de bekercompetitie tegen de Elburger Bulls 1. De wedstrijd bepaalde welk team doorgaat naar de halve finales.

De eindstand, 6-3 (16-12 in legs) voor Hedidarts, wees uit dat dit het dartteam uit Biddinghuizen is. Vertegenwoordigers van het team uit Biddinghuizen waren Teun, Ilja, Wilco en Jeroen.

Singles
Jeroen begon in de single's en na een 2-0 voorsprong werd de stand alsnog gelijk en moest de vijfde leg uitsluitsel geven over het eerste punt die avond. Jeroen won zijn single nipt.
Als tweede gooide Teun zijn single. Ook hij wist zijn partij nog maar net te winnen met 3 tegen 2, maar zoals de score aangeeft ging het evenals bij Jeroen niet vanzelf.

100 uit
Derde man deze avond was het aan Ilja, die zijn single partij zeer netjes won met 3-0. Wellicht dat zijn hoge check (100: tripple 20, enkel 20 en dubbel 10) daarbij hielp. Als laatste gooide de captain, Wilco. Hij verloor helaas zijn partij met 0-3.
De tussenstand is daarmee 3-1 voor Hedidarts en aangezien er maar 4 winstpartijen nodig waren om het team uit Elburg te verslaan, waren de Hedidarters goed op weg.

Dubbels
Ilja en Jeroen gooiden als eerste een koppelpartij. Na een 1-1 gelijkstand in legs verloren zij helaas de partij met 1 tegen 2. Als tweede gooiden Teun en Wilco hun koppelpartij. Zij pakken het belangrijke punt en daarmee was dus al bekend dat Hedidarts door gaat naar de halve finales, in de spannende competitie voor de beker.

Meer winst
Echter er werd sportief doorgegooid, alhoewel de Elburger Bulls er eigenlijk al wel klaar mee waren. Wilco en Jeroen gooiden als derde en zij wonnen hun partij netjes met 2-0. Teun en Ilja moesten als laatste gooien en zij wonnen de partij met 2 tegen 1.

Bierronde
Alhoewel er altijd fanatiek gegooid wordt in de bierronde, daar het gaat om een rondje van het verliezende team, verloor Hedidarts de teamwedstrijd (1001, best of 1 leg) wel. Gelukkig deed dit niet af aan het uiteindelijke resultaat, winst voor Hedidarts en een plaats in de halve finales.

De eindstand was 6-3 in games (16-12 in legs).
Aankomende woensdag wordt thuis gespeeld tegen de Bull Dokkies (1). We houden je op de hoogte van de vorderingen in de strijd om de beker!

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak