Hedidarts wint in Biddinghuizen

Zes-drie; de eindstand van woensdagavond 31 maart voor Hedidarts. Er werd gespeeld tegen het eerste team van de Dronter Bull Dokkies.

Namens Biddinghuizen traden Richard, Ilja, Wilco en Jeroen op in het Koetshuis.

Singles
Al vroeg in de avond begon Richard als eerste aan de singlepartijen. Hij moest even op gang komen maar nadat hij een aantal maal zijn tripple weer lekker wist te gooien was er geen houden aan. Hij won de partij met 3 tegen 1.

Als tweede gooide Jeroen zijn single. Hij wist maar met moeite zijn tegenstander bij te houden maar moest de eerste leg direct al weggeven. Met een 0-1 achterstand werd nog wel 1-1 gemaakt maar daarna was het over en uit; hij verloor - ondanks 180 tussendoor - zijn slecht gespeelde partij met 1-3.

Als een na laatste gooide Ilja. Het checken liet hem in zijn single partijen ietwat in de steek maar hij won zijn partij netjes met 3-0.

Last but not least gooide Wilco een singlepartij. Hij is er zelf waarschijnlijk nog niet helemaal over uit hoe het gebeurde maar na een 0-2 achterstand wist hij zich vast te bijten in de partij en trok alsnog de winst naar zich toe; 3 tegen 2.

De tussenstand op dat moment was een nette 3-1; daar Jeroen de enige was die zijn singlepartij weg moest geven.

Dubbels
Richard en Ilja waren het eerste koppel die de strijd aangingen met Dronten. Zij verloren de partij helaas met 1-2.

Als tweede waren het Wilco en Jeroen. Degene die uitgooide was Wilco, overigens na het netjes wegzetten door Jeroen.

Derde koppel waren Richard en Wilco, die samen de partij wisten te winnen met 3-0.

Daardoor was de uitslag bepaald, want met een 5-2 voorsprong voor Hedidarts en nog 2 games te spelen was er voor Dronten geen mogelijkheid meer het tij te keren.

Als laatste gooide Jeroen en Ilja, en wellicht onder andere door de 180'er van de Bull Dokkies verloren zij de partij met 1 tegen 2.

Bierronde
De bierronde werd als laatst gespeeld en deze werd na een 1-1 gelijkstand alsnog gewonnen door Hedidarts. Wilco wist de laatste check netjes te gooien.

Al met al een redelijke wedstrijd over de hele avond gezien; iets wat op dat moment niet gezegd kon worden over het nederlands elftal dat tegen Frankrijk een 0-0 gelijkstand liet staan na 90 minuten.

Volgende week dinsdag wordt uit gespeeld tegen Triple 1.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak