Hedidarts wint spannende wedstrijd

Dinsdagavond 6 april gooide het Hedidartsteam een competitewedstrijd tegen Triple 1, het dartteam uit Marknesse waar de wedstrijd tevens plaats vond.

Triple staat op het moment van schrijven 2e in de Flevo 1 competitie terwijl Hedidarts 4e staat.

Wellicht dat de wedstrijd van dinsdagavond daar verandering in heeft gebracht, want Hedidarts won met 5-4 (15-14 legs) van het theoretisch betere Triple 1.

Het dartteam uit Biddinghuizen werd vertegenwoordigd door Richard, Wilco, Ilja en Jeroen.

Singles
Tijdens het ingooien was al duidelijk dat dit een wedstrijd van zeer hoog niveau zou worden en niets bleek minder waar. Richard bewees dit eens te meer in de eerste single partij. Met o.a. een zeer nette 14-darter en bovenal hoge gemiddeldes in de legs werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 3 tegen 1, ondanks de 180 van Tripple.

Jeroen mocht in de single partij hierna proberen dit niveau te evenaren maar dit lukte bij lange na niet; hij verloor zijn partij met 0-3.

Ilja was het die als derde gooide maar hij wist zijn checks niet te raken; ook hij verloor de partij, met 1 tegen 3.

Hedidarts stond daarmee achter met 1-2 in games, Wilco wist dat in zijn singlepartij recht te trekken door te winnen met 3-1.

Met een gelijke stand werd dus begonnen aan de dubbelpartijen met spanning alom door het hoge niveau.

Dubbels
Wilco en Jeroen begonnen in de dubbels maar na een 1-1 gelijkstand in legs mocht het niet zo zijn en ze verloren de partij met 1-2.

Daarna gooiden Ilja en Richard. Zij wonnen en dankzij deze winstpartij kwam Hedidarts weer gelijk te staan, het was op dat moment 3-3 in games.

Ondanks dat Hedidarts constant achter de feiten aan liep, vond Triple in Hedidarts ongetwijfeld een waardige tegenstander en visa versa; de prestaties van beide teams zat op een vrijwel gelijk niveau en dat maakte de wedstrijd dan ook uitermate spannend.

Richard en Wilco gooiden de derde dubbelpartij, zij wonnen deze met 2-1 ondanks de 130 (enkel 20, triple 20 en dubbele bull) check van een van hun tegenstanders.

Ilja en Jeroen gooiden de laatste dubbelpartij en die kon beslissend zijn mits gewonnen werd; iets wat met 2-0 gebeurde.

Een belangrijke winstpartij dus, want Hedidarts was daarmee de winnaar van de avond.

Bierronde
Als laatst werd een 701-best-of-3 teamwedstrijd gegooid, al zou het voor het eindresultaat niets meer uitmaken. Na een 1-1 gelijkstand zette Jeroen de score nog weg voor Ilja (170). Helaas mistte Ilja, de wedstrijd was dus gespeeld en Triple won de bierronde.

Al met al was het een zeer spannende en geslaagde avond met darts op hoog niveau; iets wat niet van elke competitiewedstrijd gezegd kan worden.

Het werd 5-4 voor Hedidarts (15-14 in legs) en zij wonnen dus van de huidige nummer 2. Iets wat toch wel aangeeft dat Hedidarts momenteel een sterk team heeft.

Volgende week wordt de halve finale van de bekercompetitie gespeeld in het pittoreske dorpje Ens en wel tegen het geduchte DVE. Een op voorhand spannende partij waarbij gestreden wordt om een plaats in de finale.

Over de 14 darter van Richard…
Richard gooide zijn 14 darter als volgt: 140, 100, 140. Met 121 over gooide hij nog bijna een 12 darter; de eerste tripple 20 ging erin en de 61 die toen nog bleef staan wilde hij wegwerken met 11-dubbel bull waarbij laatstgenoemde nog maar net mis ging en de single bull raakte. Die werd in de beurt erna weggewerkt door 9-dubbel 8 te gooien. Een nette prestatie.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak