Hedidarts plaatst zich voor de bekerfinale

Het team van HEDI-Darts heeft zich afgelopen dinsdag geplaatst voor de bekerfinale na een 6-3 overwinning op DVE 1.

"Beide wedstrijden van de halve finale worden gespeeld op de speellokatie van New Way Darts", meldt de officiële website van de FDD (Flevo Divisies Dartcompetitie).

Excentriek
Dinsdag 13 april reed het vaste Hedidartsteam dus naar Ens waar het - toch ietwat excentrieke - clubgebouw staat van New Way Darts. De wedstrijd werd gespeeld door Richard, Ilja, Wilco en Jeroen tegen het sterk spelende team DVE 1, onder aanleiding van Eric Bos. Hedidarts won deze halve finale, het werd 6-3 in games (17-14 legs).

Singles
Richard stak de kop af en speelde als eerste zijn singlepartij, tegen Eric Bos. Na een 2-2 tussenstand moest de laatste leg bepalen welk team het eerste punt zou pakken en die was in het voordeel van Richard. Hij won zijn partij met 3-2 en dat was een belangrijk en goed begin.
Als tweede gooide Jeroen. Zoals al een aantal weken jammerlijk het geval is kon hij zijn draai niet vinden in zijn singlepartij en hij verloor dan ook met 1-3.

Ilja en Wilco
Als derde was Ilja aan de beurt en hij liet het tot een spannende 2-2 komen in legs. Hierna was hij wel degene die als eerste wist uit te gooien en hij won zijn partij evenals Richard met 3-2 in legs. Wilco, de fanatieke captain, mocht gooien voor een 3-1 voorsprong in games voor het Hedidartsteam danwel voor een gelijkstand.
Gelukkig wist ook hij het hoofd koel te houden in de 5e en beslissende leg en hij won zijn partij met 3-2.

Tussenstand
De tussenstand op dat moment is 3-1 voor Hedidarts en tegen een team met spelers als Eric Bos en Barry Goossens is dat een belangrijke voorsprong.

Dubbels
Richard en Ilja gooiden als eerste hun koppelpartij tegen onder andere Henk Kup, een man die er op zijn zachtst gezegt een ietwat trage speelstijl op na houdt. Neemt niet weg dat hij een aardige pijl kan gooien. Hedidarts verloor die dubbelpartij met 0-2. Als tweede waren het Jeroen en Wilco die gooiden namens Hedidarts en zij wonnen hun dubbelpartij netjes, met 2-0.

De tussenstand op dat moment was 4-2 voor Hedidarts en er stond nog één winstpartij te weinig op het formulier om een defintieve eindstand te bepalen. Richard en Wilco waren de darters die er voor mochten gooien.

Afstraffing
Na een 1-1 (legs) gelijkstand waarin door beide koppels vrijwel op gelijk niveau gegooid werd wist Hedidarts de belangrijke misser van Eric Bos af te straffen door wél te checken.
Een winnaar was bekend; Hedidarts mag over een aantal weken de finale van deze spannende bekercompetitie spelen.

Bierronde
Evenals de laatste koppelpartij werd ook de bierronde niet gespeeld, aangezien de uitslag al vast stond.

Hierdoor werd de eindstand 6-3 in games voor Hedidarts (17-14 in legs).
We houden u op de hoogte van de finale die binnenkort gespeeld wordt!

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak