Hedidarts trekt zeer goede eindsprint

Donderdag 22 april gooide Hedidarts haar één na laatste wedstrijd voor de Flevo 1 competitie, tegen DVN1 (Nunspeet).

Momenteel geeft de algemene tussenstand aan dat Hedidarts op de 4e plaats staat in de Flevo 1 competitie, maar met de 9-0 eindstand van donderdagavond zijn zij goed op weg om alsnog een podiumplaats het behalen dit seizoen.

Hedidarts werd vertegenwoordigd door Richard, Wilco, Teun en Jeroen en zoals gezegd werd er gewonnen met 9-0 in games (22-5 in legs).

Singles
Als eerste gooide Richard zijn partij. Hij had het gevoel niet direct te pakken, maar na een matige eerste leg pakte hij her en der toch zijn punten mee en trok hij de partij uiteindelijk naar zich toe; het werd 3-1 in legs.
Als tweede gooide de captain oftewel Wilco. De punten waren niet helemaal zoals het eigenlijk zijn moest, maar de checks daarentegen maakten alles goed, de nette 80 finish in de 3e en laatste leg sprak voor zich (8, tripple 12 en dubbel 18). Hij zette een 3-0 overwinning neer.

Teun Dekker
Inmiddels dartend in Swifterbant bij zijn eigen vereniging, maar trouw als invaller indien nodig, gooide Teun Dekker de 3e singlepartij van de avond. Met een nette 3-0 (legs) overwinning liet hij de 0 staan voor het normaliter beter gooiende DVN1 en was de tussenstand op dat moment 3-0 in games voor Hedidarts.
Jeroen gooide als laatste in de singlepartijen en in tegenstelling tot de verliezen van al een paar aaneen volgende weken wint hij zijn partij met 3-2. Na een goede en overtuigende eerste leg viel hij wel wat terug in zijn spel maar in de 5e en beslissende leg weet hij met zijn tweede pijl tops (dubbel 20) te raken en is de winst een feit.

Tussenstand
De tussenstand op dat moment was dus een nog nauwelijks te benaderen 4-0 (games) voor Hedidarts.

Dubbels
Wilco en Jeroen gooiden de eerste dubbelpartij. De eerste leg wisten zij geen enkele score boven de 60 te gooien, op zich dus vrij matig, maar de tegenstanders benutten deze terugval niet; er werd gewonnen door Hedidarts met 2-1 en de totale overwinning was eigenlijk al een feit.

Als tweede koppel waren het Richard en Teun die uitkwamen voor dartent Biddinghuizen; ook zij wonnen de partij. Een nette 2-0 werd genoteerd.

126 finish
Als derde koppel gooiden Richard en Jeroen. Jeroen mistte op een haar na zijn 126 finish (tripple 19, enkel 19 en dubbel bull) maar uiteindelijk werd wel gewonnen met 2-1 in games. Hedidarts was op dat moment al zeer hard op weg om de avond met een vlekkenloze overwinning naar huis te gaan.
Als laatste dubbelpartij gooiden Wilco en Teun. Zoals eigenlijk al de hele avond het geval was bij Hedidarts werden er op de juiste momenten de juiste pijlen gegooid en zij wonnen dan ook met 3-0.

Het formulier gaf op dat moment een 8-0 voorsprong voor Hedidarts aan, de bierronde gaf DVN1 op dat moment nog de kans om de toch gevoelige 0 weg te werken.

De bierronde
Helaas voor hun mocht het niet zo zijn, na een 1-1 gelijkstand die stond na matig spel van beide teams, werd gechecked door Hedidarts en was de 9-0 een, in de ogen van DVN althans, jammerlijk feit.

Podiumplaats
Hedidarts klimt in de moeilijk te beklimmen ladder genaamd Flevo 1 Divisie en is wellicht op weg om alsnog een podiumplaats te behalen dit seizoen. Volgende wedstrijd en het resultaat van andere teams zal dat op korte termijn uit moeten wijzen. We houden u zoals als altijd op de hoogte, evenals het verloop van de finale in de beker competitie die over enkele weken gespeeld zal worden.
Al met al, Hedidarts won donderdagavond dus met 9-0 in games (22-5 in legs). Volgende week woensdag wordt thuis gespeeld tegen Madhouse.

Sportredaktie BHZ-Net, afdeling darten, Jeroen Braak.