Hedidarts wederom vlekkeloze overwinning

Afgelopen donderdagavond 29 april werd thuis de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld en wel tegen DC Overkant 1 uit Dronten.

Net als vorige week wisten Richard, Ilja, Wilco en Jeroen de wedstrijd te winnen met 9-0; een vlekkenloze overwinning. Het werd 22-8 qua legs.

Singles
Richard begon zijn partij als eerste en na een begin waarin het checken problemen opleverde wist hij de 2-2 gelijkstand om te zetten in een 3-2 einduitslag in zijn voordeel.

Jeroen gooide als tweede zijn partij en ondanks dat hij niet met zijn eigen pijlen gooide (Roy, bedankt!) ging alles zoals het hoorde en won hij zijn partij met 3-1.

Als derde gooide Ilja en ook hij wist netjes te winnen met 3-1. Vooral zijn 116 check (tripple 20, enkel 16; tops) sprak boekdelen en gaf toch aan dat Hedidarts lekker aan het spelen was die avond.

Last but not least was het ditmaal de captain die mocht afsluiten in de singlepartijen. Hij wist de 0 te behouden bij het team uit Dronten; het werd 3-2 voor Wilco en daarmee ging Hedidarts ongeschonden de koppelpartijen in.


Koppelwedstrijden
Als eerste koppel startten Richard en Ilja; de heren wisten het beslissende punt te pakken door te winnen met 2-0 en daarmee was de wedstrijd bepaald; Hedidarts ging als winnaar naar huis, dat sowieso.

Echter was daarmee het verhaal niet uit want als Hedidarts nog meer games wist te winnen (het stond op dat moment 5-0) die avond zouden zij kans maken op een podiumplaats in de competitie. Aangezien dit de laatste wedstrijd was, waren alle punten welkom. Met dit in het achterhoofd, en de huidige 4e positie in de competitie, werd er verder gespeeld.

Als tweede gooiden Jeroen en Wilco. Na een toch wat matig begin kwamen zij uiteindelijk toch op dreef en raakten op de juiste momenten de juiste punten; ze wonnen de partij met 2-1.

Als derde gooiden Richard en Wilco samen, na een 1-0 voorsprong mocht Wilco voor de 118 check gooien. Zijn eerste pijl (tripple 20) gaf al aan dat hij goed op weg was en ook de single 18 en tops werden gegooid; een 118 werd boven Ilja zijn 116 check genoteerd..

Als vierde gooiden Richard en Ilja. Ook zij wisten netjes te winnen met 2-0; Richard sloot de partij af met een 100 finish: 5, tripple 19 en dubbel 19. Waar normaliter voor tripple 20 - dubbel 20 gegaan telde dit net zo goed; de winst was een feit.

Bierronde
Zo ver als het team uit Dronten achter stond, zo fanatiek werden de handen geschud voor de bierronde, oftewel de teamwedstrijd (4 tegen 4) waar niet alleen voor een punt- maar ook voor de bel gespeeld wordt. Eén ding zat het team uit Dronten in ieder geval wél mee; de barman was op dat moment hún supporter, iets wat je toch niet verwacht van iemand uit Biddinghuizen.. Wellicht was het wat medelijden voor het team dat nog geen punt wist te pakken die avond.

Hedidarts wist in punten steeds voor te lopen maar als het op checken aankwam ondervonden zij toch enigszins problemen. Wellicht dat dat de 1-1 gelijkstand verklaarde na een tiental minuten.
Hetzelfde gold voor de laatste leg, maar halverwege leken de Hedidarters opeens haast te krijgen: Ilja, Wilco en Richard gooiden respectievelijk 100, 140- en 100. Daarmee ging het opeens wel erg hard en meldde het scorebord nog 90 te gaan voor Hedidarts. In theorie een 2-dart finish en Jeroen bewees dat dit niet alleen op papier kan; hij checkt met twee pijlen (tripple 18 en dubbel 18) en sluit daarmee de wedstrijd af voor een dus onverslagen Hedidarts.

Daarmee werd de eindstand 9-0 (22-8 in legs). Op het moment van schrijven staat Hedidarts 4e in de competitie, maar - afhankelijk van resultaten van andere teams - wellicht dat dit uiteindelijk een 3e of zelfs 2e plaats wordt.

Volgend seizoen
Het is nog niet helemaal duidelijk of Hedidarts volgend seizoen wederom bij de FDD (Flevo Divisies Dartcompetitie) gaat spelen aangezien zeer veel teams, waaronder enkele met een zeer goed niveau, deze competitie zullen verlaten.

Na wat overleg zullen we moeten bepalen of volgend jaar doorgegooid wordt bij de FDD (Emmeloord, Nunspeet, Dronten, Biddinghuizen, Ens, etc.) of dat er gekozen wordt voor een alternatieve bond cq vereniging zoals bijvoorbeeld de DBA (DartsBond Almere) waar gespeeld wordt in plaatsen als Almere, Lelystad en Bussum. We houden u op de hoogte, iets wat ook geldt voor de einduitslag van 11 mei (finale van de bekercompetitie) en de uiteindelijke plaats in de Flevo 1 competitie die Hedidarts deze donderdagavond dus afsloot.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak