Hedidarts weer op scherp

Even leken het dartvirus en de daarmee gemoeide personen Biddinghuizen te hebben verlaten maar schijn bedriegt; het was slechts de zomerstop die er voor zorgde dat er de afgelopen drie maanden vrij weinig gebeurde in de lokale dartwereld en op de dartclub Hedidarts.

Nieuw dartseizoen
Maandag 13 september zal er weer volop gegooid worden in de op dat moment van start gaande competitie, waarin door nagenoeg 30 fanatieke en voornamelijk uit Biddinghuizen afkomstige darters gestreden zal worden om, hoe kan het ook anders, de eerste plaats.

Deze felbegeerde titel kan behaald worden in zowel de C-, B- en de A-Poule en zal evenals de tweede en derde plaatsen bekroond worden met een unieke Hedidarts bokaal. Dit geldt overigens ook voor de hoogste finish; de darter die na de laatste dag van het seizoen de hoogste score weg heeft weten te werken met drie pijlen zal ook beloond worden met wat respectabel edelmetaal.

Flevo Divisie
Evenals voorgaande seizoenen spelen ook dit seizoen 4 darters in de Flevo Divisie 1 Competitie, een regionale competitie waarin onder andere teams spelen uit Elburg, Emmeloord, Urk, Marknesse, Dronten en Biddinghuizen.

Tevens wordt naast de gewone competitie gestreden in de Beker competitie, een extra strijd waarin Hedidarts vorig seizoen op respectabele wijze de tweede plaats wist te behalen.

De 4 vaste darters zijn wederom Ilja, Wilco, Richard en Jeroen. Tevens zijn er 3 reserve spelers die evenals vorig seizoen in zullen vallen als iemand verhinderd is.

Hedidarts - De Rake Gooier 1
Woensdag 8 september werd de eerste wedstrijd gespeeld voor de Flevo Divisie, tegen de nieuwkomer De Rake Gooier 1. Een gedegen tegenstander, bleek al snel.

Uitslagen:

Single partijen
Wilco - Dirk (3-0)
Jeroen - Jannes (1-3)
Ilja - Peter (3-0)
Joep - Gerwin (1-3)

Dubbel partijen
Wilco & Ilja - Dirk & Peter (2-1)
Jeroen & Joep - Jannes & Gerwin (1-2)
Wilco & Jeroen - Dirk & Gerwin (2-1)
Ilja & Joep - Jannes & Peter (2-0)

Hedidarts won de wedstrijd uiteindelijk met 6-3 daar met de teamwedstrijd ook nog een punt werd gepakt.

Verslaggeving
Vanaf aanstaande woensdag 15 september zal er per wedstrijd weer een uitgebreider verslag komen; er wordt a.s. woensdag overigens thuis gespeeld tegen het geduchte Triple 1 (vorig seizoen als 4e geeindigd).