Overwinning voor Hedidarts

Een gedegen tegenstander, DVR onder aanvoering van Eric Bos, echter deed dat niets af (in tegendeel) aan de 6-3 overwinning die Hedidarts donderdag 30 september behaalde in Emmeloord.

Single partijen
In de eerste partij werd gestreden om het vaak belangrijke eerste punt van de avond en wel door beide teamcaptains; Eric en Wilco. Tegen het dartgeweld van Eric was weinig in te brengen. Zelfs de afgesnoepte leg van Wilco kon de nederlaag niet voorkomen, het werd 3-1 voor DVR.

In de tweede partij was het Ilja die mocht laten zien dat hij niet alleen in de eigen Hedidarts competitie goed bezig is met darten. Het ging niet vanzelf maar in de vijfde en dus beslissende lag was hij het die uitgooide en daarmee de 3-2 overwinning achter zijn naam schreef.

Partij 3 en 4
De derde single partij waren het Richard en Cor (DVR) die tegen elkaar mochten strijden. Daar waar Cor tijdens het warm gooien nog leuk de triples wist te raken bleef dat uit in de wedstrijd zelf; wellicht dat Cor nog even moest wennen aan zijn net aangeschafte bril. Richard won enigszins gemakkelijk met 3-0.

In de laatste partij ging Jeroen van start tegen een nieuwe speler van DVR, Ron de Brijne. Jeroen pakte nog wel de eerste leg maar dit mocht geen gevolg hebben; de pijlen gingen niet op het juiste moment in de goede vakjes en hij verloor zijn partij met 1-3.
De tussenstand na de single partijen: 2-2 in games.

Dubbel partijen
Met deze nietszeggende tussenscore werd begonnen aan de eerste dubbel partij. Wilco en Richard tegen Eric en Cor. Bekend is dat het niet in Eric zijn straatje ligt; dubbel partijen gooien. Dit bleek al snel want Wilco en Eric wonnen netjes met 2-0.
Vervolgens werd gegooid door Ilja en Jeroen tegen Barry en Ron. Na een gelijkstand werd gegooid voor de laatste leg en Jeroen wist deze netjes te checken met dubbel acht. Het werd 2-1 voor Hedidarts.

Tippen
De derde dubbel partij werd gespeeld door Wilco en Jeroen tegen Eric en Barry. Evenals de vorige partij kwam er een gelijke tussenstand maar in de derde leg wist Jeroen wederom te checken; het werd 2-1. Cor en Ron konden in de laatste partij niet tippen aan de kunsten van Ilja en Richard en de vierde dubbelpartij werd gewonnen door Hedidarts met 2-0.

Bierronde
Na de derde dubbelpartij was al bepaald dat de winst naar Hedidarts ging deze avond. Echter werd uiteraard nog wel gespeeld voor de bierronde; al was het maar om nog een punt te pakken en niet geheel onbelangrijk: voor een gratis ronde van de verliezende partij. Blijkbaar was dit erg belangrijk voor de heren van DVR, Hedidarts verloor de partij met 0-2.

Weer
Kortom; er werd gewonnen met 6-3 in games van DVR, een team dat normaliter aardig wat weerstand biedt. Wellicht was dit weer de nodige klop op de schouder voor het team van Hedidarts want bijvoorbeeld de 1-8 nederlaag tegen Triple twee weken terug (waar op vreemde wijze geen verslag van is gedaan..) geeft aan dat het Flevo 1 team van Hedidarts wel eens beter heeft gegooid!

Over ongeveer twee weken wordt op 13 oktober thuis gespeeld tegen 't Haventje uit Urk. Deze wedstrijd is voor de Flevo Beker competitite. Alle fans zijn zoals altijd van harte welkom.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak