Hedidarts weer op de rails

Sinds lange tijd hadden de Hedidarters afgelopen woensdagavond 13 oktober weer het gevoel van 'goed darten' te pakken.

De spreekwoordelijke trein heeft zijn rails wellicht weer gevonden; echt goed leek het in het begin van dit nieuwe seizoen niet te gaan.

Urk
Richard, Ilja, Sido en Jeroen gooiden tegen 't Haventje, het gezellige dartteam uit Urk en wederom werd tegen hun gegooid voor de Flevo Beker competitie. Sido gooide voor het eerst mee als officieel (reserve) teamlid.

Single partijen
Richard mocht beginnen. Evenals in de competitie was hij ook op de woensdagavond niet te stoppen, hij gooide zijn partij netjes naar de winst toe met vele tripples. Het werd dan ook 2-0.
Als tweede gooide Ilja en alhoewel hij wat moeite leek te hebben met het checken won hij de partij uiteindelijk toch netjes met 2-1 door dubbel een uit te gooien.

Jeroen & Sido
Jeroen mocht als derde gooien. Met een tip van de afwezige team-captain Wilco (zie einde van dit bericht) wist Jeroen ditmaal netjes te winnen, de tripples en het snelle checken zorgden voor een uiteindelijke 2-0 overwinning.
Als laatste gooide invaller Sido zijn single partij. De spanning was van zijn gezicht af te lezen maar bijna elke beurt werd de tripple twintig wel gevonden en hij won zijn partij vlekkenloos met 2-0. Hedidarts ging de dubbel partijen tegemoet met een 4-0 voorsprong in games.

Dubbel partijen
Richard en Jeroen begonnen als eerste koppel met gooien. Richard wist de tripple goed te raken en in combinatie met het snelle checken van Jeroen was het snel over voor het gezellige team uit Urk; het werd 2-0 voor Hedidarts en daarmee was de winst getekend voor de gehele avond.

Focus
Ilja en Sido gooiden de tweede koppelwedstrijd. Ilja had wederom wat moeite met zijn dubbel maar er was niets aan de hand; Sido had zijn gedachten gefocused op winst en hij gooide de wedstrijd dan ook moeiteloos uit met dubbel één. Het werd wederom vlekkeloos 2-0 voor Hedidarts.
Ilja mocht blijven staan in de derde partij en begon deze samen met Richard. De tripple twintig werd weer goed gevonden en zelfs Ilja wist een leg te checken; rest mij niets anders te melden dan dat ook deze partij zonder tegenstribbeling van 't Haventje werd gewonnen met 2-0.

Snoepen
Jeroen en Sido mochten de dubbel partijen samen afsluiten met de vierde en dus laatste dubbel partij. Na een 1-0 voorsprong wisten de darters uit Urk toch een tweede leg af te snoepen en het werd gelijk. De laatste leg moest bepalen wie deze pot zou winnen en de dubbel twintig van Sido gaf uitsluitsel, het werd 2-1 voor Hedidarts.

Bierronde
Zoals het regelement van de Flevo Divisies netjes meldt is het gebruikelijk en sportief om in de negende partij van de avond, de teamwedstrijd, te spelen voor een ronde bier. De 1001 leg die gespeeld moest worden omdat het een bekerwedstrijd betrof werd vreemd genoeg gewonnen door, jawel, de spelers uit Urk. Het vreemde gevoel bekroop de darters uit Biddinghuizen dat het de mannen wellicht helemaal niet om prestatie ging maar des te meer om een lekker biertje. Echter zullen we daar uit respect maar niet van uit gaan.

Zelfverzekerd
Hedidarts won dus eindelijk weer eens met een goed en zelfverzekerd gevoel, het werd 8-1 in games (16-3 in legs). De tripples werden lekker gegooid en zelfs het checken ging zoals dat hoort. Sido was wederom een goede invaller, hij viel in voor Wilco (de teamcaptain). Het is het vermelden waard dat Wilco samen met zijn vrouw een pracht van een dochter heeft gekregen, Lisa genaamd. Het Hedidarts team (en ongetwijfeld alle andere Hedidarters) wensen Wilco, zijn vrouw en de kleine een uiterst gelukkige tijd toe samen! Staat wel tegenover dat er ook weer gedart 'moet' worden in de toekomst natuurlijk...

Uit
Volgende week speelt Hedidarts uit tegen de Bierelier voor de Flevo 1 Divisie. We houden u op de hoogte van de vorderingen.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darten, Jeroen Braak