Nipte overwinning voor Hedidarts

Het dartteam Mik 'm d'r In 1 uit Sint Jansklooster, een klein gehuchtje dat ergens tussen Emmeloord, Kampen en Steenwijk zweeft op de Nederlandse kaart, zorgde woensdag voor een kleine verrassing.

Er werd meer tegenstand geboden dan aanvankelijk verwacht werd en het werd dan ook een niet gemakkelijk behaalde 6-3 overwinning voor Hedidarts. Richard, Ilja en Jeroen speelden de wedstrijd en ook Wilco was weer van de partij.

Singles
Jeroen nam de taak op zich om van start te gaan in café Het Wapen van Utrecht maar moest direct punten inleveren; ondanks de winst in de derde leg werd de partij verloren met een duidelijke 1-3. Berrie van Mik 'm d'r In wist zijn tripples evenals zijn checks netjes te gooien.

Als tweede gooide Richard zijn partij waarbij goed triples gooien hem als snel richting de nul brachten in zijn legs; het checken ging niet zo snel als normaliter maar de winst was er wel; het werd 3-1.

De derde singlepartij was het beurt aan Ilja om punten te pakken en evenals Richard leek ook bij hem het checken niet helemaal zuiver te zijn. Met iets meer pijlen dan nodig wist hij wel de winst te pakken en kon toch 3-1 winst achter zijn naam worden geschreven.

Als laatste gooide Wilco zijn singlepartij. Na een paar weken afwezig te zijn geweest op de woensdagavond pakte hij de draad weer goed op. Hij won zijn partij, hetzij nipt, met 3-2. Spijtig was het overigens dat Wilco bij een 152 score de eerste twee triple twintigs wel wist te gooien maar op een haar na de benodigde dubbel zestien mistte.

Na de singlepartijen was de tussenstand 3-1 in games, maar echt overtuigend was het niet behaald. Dat zou ook blijken in de dubbelpartijen.

Dubbelpartijen
Jeroen en Ilja gingen van start door samen de eerste dubbelpartij te gooien. Een paar goede hoge worpen en het snelle checken van Jeroen was voldoende voor de winst, het werd 2-0.
Met een 4-1 voorsprong in games voor Hedidarts leek de winst nabij echter de tweede en derde partij zouden die gedachten aardig in de war schoppen.

De tweede partij werd er gegooid door Richard en Wilco. Na een tweetal matige legs was de stand 1-1 en helaas ging de laatste leg toch naar Mik 'm d'r In. Het werd 1-2.

De derde koppelpartij werd gegooid door Jeroen en Wilco en ook hun samen wisten niet mee te gooien met de tegenstanders; de kleine inzakking die op dat moment meespeelde zorgde ervoor dat de partij wellicht onnodig werd verloren met een alleszeggende 0-2.

De 4-1 tussenstand in games na de singlepartijen was inmiddels een krappe 4-3 geworden. Eén winstpartij was nodig voor de totale winst (vijf games is een niet meer in te halen voorsprong, daar er negen games gespeeld worden in totaal) en die werd behaald door Richard en Ilja in de vierde en laatste dubbelpartij.

Het werd nog wel 1-1 gelijk maar de laatste leg bood duidelijkheid en de uiteindelijke totale winst. Het werd 2-1 en met die winst was de resterende bierronde niets meer dan een partij voor de eer, aangezien Hedidarts de winst al achter haar naam kon schrijven op dat moment.

Bierronde
De bierronde is veelal alleen een partij die gespeeld wordt voor de gezelligheid en voor de eer. Of de single- en dubbelpartijen nou gewonnen of verloren worden; winst in de bierronde is toch altijd leuk. Al is het maar voor de gratis ronde die door de verliezende betaald wordt. Blijkbaar dachten Richard, Ilja, Wilco en Jeroen hier hetzelfde over want in de best-of drie (701) partij die volgde werd ondanks niet spectaculair niveau toch gewonnen met 2-1 in legs.

De uiteindelijke uitslag werd daardoor 6-3 in games voor Hedidarts maar op de terugweg waren we het er allen over eens; goed gegooid was er niet in het gehuchtje Sint Jansklooster. Een klein dorpje met drieënhalve straat en een scheve kroeg.