Hedidarts in sterke fase

Woensdag 2 december speelde Hedidarts tegen Rake Gooier 2, een team dat er in de statistieken beter voor staat met een tweetal plaatsen verschil in de Flevo 1 competitie.

Echter bleek het momenteel sterk spelende Hedidarts toch te sterk voor de tegenstanders; het werd dan ook (voor de tweede maal op rij) 9-0 voor het dartteam uit Biddinghuizen.

Singles
Wilco begon met het gooien in de singles. Tripples werden goed gegooid en het werd uiteindelijk netjes 3-1 voor Wilco.

Als tweede gooide ditmaal Ilja zijn singlepartij. Tegen zijn vele jaren jongere tegenstander had hij toch enigszins moeite, maar uiteindelijk werd wel goed gecheckt en won Ilja zijn partij met 3-2.

Als derde gooide Jeroen een singlepartij. Gedurende de game werden er veel tripples gegooid maar het was de tegenstander van Jeroen die na twee legs op een 2-0 voorsprong stond. Jeroen wist deze negatieve score door goed gooien en snel checken alsnog om te draaien in een 3-2 winst.

Als laatste gooide Richard zijn singlepartij. Onder andere een aantal keer 140 was voldoende om de winst te pakken. Richard won zijn partij met 3-1.

Dubbels
Wilco en Jeroen begonnen aan de dubbelpartijen. Samen werd goed gegooid en mede dankzij het uitblijven van checken van de tegenstanders werd het uiteindelijk 2-0 voor Jeroen en Wilco. Met deze winstpartij was de winst bepaald; met een 5-0 voorsprong in games was Hedidarts niet meer te verslaan deze avond.

Als tweede gooiden Ilja en Richard. Ook zij bleken niet al te veel moeite te hebben met hun tegenstanders en het werd 2-0.

Ilja mocht blijven staan en gooide de derde dubbelpartij met Wilco. Het werd na twee legs te hebben gespeeld nog wel even gelijk met 1-1, maar de derde leg checkt Ilja de wedstrijd netjes uit en werd gewonnen met 2-1.

Als laatste gooiden Richard en Jeroen een dubbelpartij. Ook zij moesten na een 1-1 gelijkspel in de derde leg bepalen wie de winst zou pakken. Jeroen checkt de wedstrijd met dubbel-twintig (tops) en met een 8-0 voorsprong in games zou de bierronde nog gespeeld worden.

Bierronde
Hoe de wedstrijd precies verliep qua legs laat het scoreformulier niet goed zien daar hij verkeerd ingevuld is, maar feit is wel dat Hedidarts de partij uiteindelijk won. Jeroen checkte de laatste leg 58 uit door 4,18 en dubbel-18 te gooien en Hedidarts had, voor de tweede maal op rij, een 9-0 overwinning te pakken.

Misschien blijkt uit bovenstaande tekst onterecht dat het een gemakkelijke overwinning was, maar dit in tegendeel. Het waren stuk voor stuk spannende games en er werd zeer goed tegenstand geboden. Echter vielen de laatste checks steeds voor Hedidarts, en om met darten te winnen is alleen dát van belang.

Kortom; een mooi overwonnen competitie wedstrijd waar belangrijke punten zijn gepakt. Wellicht is het tevens leuk om te melden dat Hedidarts zich geplaatst heeft bij de laatste zestien teams die strijden om de eerste plaats in de bekercompetitie. Vorig jaar werd Hedidarts netjes tweede maar uiteraard is er dit jaar maar een doel voor ogen; de eerste plaats. We houden u op de hoogte!

Hedidarts