Hedidarts goede start in 2005

Terwijl André Brantjes op televisie aan Mervyn King liet zien dat er nog meer Nederlanders dan Raymond van Barneveld en Co Stompé zijn die goed kunnen darten speelde Hedidarts de eerste Flevo 1 competitiewedstrijd van 2005.

Er werd uitgespeeld in Urk tegen Rake Gooier 1, een team dat momenteel met 3 plaatsen verschil - Hedidarts staat op de tweede plaats - op de vijfde plaats staat in de competitie.

Het waren Wilco, Ilja, Teun en Jeroen die het nieuwe jaar van start gingen namens de dartclub uit Biddinghuizen.

Singlepartijen
Hedidarts begon de avond door een singlepartij met 3-1 te winnen; het was Wilco die de eerste score op papier mocht zetten, in zijn voordeel. Wilco wist steeds ruim voorsprong in punten te nemen op zijn tegenstander maar het checken liep niet helemaal voorspoedig. Wellicht dat de tegenstander daardoor toch een leg wist te behalen.

Als tweede gooide Jeroen zijn singlepartij. Jeroen, die het op oudejaarsdag bij het Tic-Tacs toernooi op lafhartige wijze liet afweten aan zijn maatje (nogmaals sorry Roy!) omdat hij zonodig op wintersportvakantie moest, checkte in de derde leg netjes 120 uit door een tripple-, enkel en dubbel 20 te gooien. Hierna was het slechts doel om zijn eigen leg te behouden en hij won zijn partij uiteindelijk, evenals Wilco, met 3-1.

Het hoofd koel houden
Als derde gooide Ilja. Tripples vielen er zeer makkelijk in en hij gaf achteraf gezien dan ook geen enkele leg weg. Ondanks het feit dat zijn tegenstander hem op bepaalde momenten zeer onsportief uit zijn spel probeerde te halen liet Ilja zich niet irriteren. In tegenstelling zelfs; na een stap terug doen tóch 140 gooien toont aan dat je het hoofd koel kan houden. Ilja won zijn partij met een duidelijke 3-0.

Als laatste gooide onze redder in nood - Teun werd omstreeks half vijf gevraagd of hij die avond mee wou spelen - zijn singlepartij. Helaas was hij niet helemaal in vorm maar dat mocht de pret niet drukken; ondanks zijn 0-3 verlies ging Hedidarts met een 3-1 voorsprong in games de dubbel partijen tegemoet.

Dubbel partijen
Als eerste koppen gooiden Wilco en Ilja hun dubbelpartij. Na een wellicht onnodige gelijkstand van 1-1 in legs gooiden zij de partij naar zich toe, het werd 2-1 winst.

De tweede partij werd gegooid door Jeroen en Teun maar zij beslisten de avond niet. Bij winst zou Hedidarts niet meer in te halen zijn geweest maar helaas verloren zijn hun partij met 1-2. Weinig triples waren daar al te duidelijk de oorzaak van.

Beslissing
De derde dubbelpartij gooiden Wilco en Teun en zij lieten zien dat Hedidarts ook dit jaar een sterk team zal blijken; door te winnen met 2-0 was Hedidarts, zoals gezegd, niet meer in te halen deze avond en was besloten dat de winst die avond mee naar Biddinghuizen zou gaan.

De vierde partij - de laatste dubbelpartij - gooiden Ilja en Jeroen. Tripples werden goed gegooid en voor het checken was slechts één pijl nodig in de twee legs die werden gewonnen; het werd 2-0 in het voordeel van de Hedidarters.

Bierronde
Op tv was te zien dat André Brantjes een spannende en goede partij aan het gooien was die leuk was om te zien; desondanks werd uiteraard toch de bierronde gespeeld. Misschien dat bier niet meer zo in trek is bij de darters uit Biddinghuizen - het lijkt me sterk - maar feit was wel dat de bierronde verloren werd door Hedidarts. Het werd 1-2 en Rake Gooier werd getrakteerd op een ronde bier.

Hedidarts won deze avond de wedstrijd met 6-3 in games en 17-10 in legs. Een goed begin van het nieuwe jaar waarin uiteraard gestreefd zal worden naar de winst. Tevens wordt weer meegedaan aan de Bekercompetitie en ook van die partijen gaan we u op de hoogte houden.

De volgende wedstrijd is woensdag 12 januari, thuis in het Koetshuis, tegen Café de Buurvrouw uit Swifterbant.

HediDarts