Hedidarts wint nipt van het sterke Tripple

Dinsdagavond 18 januari speelde Hedidarts een ietwat excentrieke partij tegen Tripple 1; het sterke en gezellige dartteam uit Marknesse dat met nul verliespartijen bovenin de competitielijst aan het domineren was.

Dat niets hun in de weg staat bleek niet waar, Hedidarts won de partij met 5-4 in games maar zoals gezegd; op een ietwat vreemde (spannende) manier. Het waren Richard, Wilco, Ilja en Jeroen die dit deden.

Singles
Richard was degene die de start aandurfde tegen het tot dan onverslagen Tripple. Met name het goede checken was genoeg om de die avond de toch wat slecht spelende John van het bord te gooien. John, van het team uit Marknesse, gooide niet wat hij kon gooien en de zeer nette check van Richard (102; enkel 20 – tripple 14 en dubbel 20) maakte een eind aan de eerste singlepartij. Het werd 3-0 voor Richard.
Als tweede gooide Wilco een singlepartij. Ook hij wist netjes zijn checks te gooien en ondanks de leg die zijn tegenstander toch wist te pakken werd het 3-1 voor de captain van Hedidarts.

3-0
Als derde was het aan Ilja om de winst voor Hedidarts voort te zetten. Hij gooide netjes wat hij moet gooien en met 3-0 winst voor hem werd de laatste partij ingegaan door Jeroen.
Als laatste gooide Jeroen dus zijn partij maar de pijltjes vielen niet zoals hij dat wou; weinig tripples maar vooral het niet checken van zijn dubbels zat hem tegen en hij wist de motivatie niet meer te vinden. Het werd een duidelijke 1-3 verliespartij voor hem.

Dubbelpartijen
Als eerste gooiden Richard en Ilja een dubbelpartij. Met de 3-1 winst in het achterhoofd waren zij vol goede moed om Hedidarts iets dichterbij de winst te krijgen; dit lukte dan ook zonder moeite. Het werd 2-0.
Met deze voorsprong op zak (4-1 in games) leek de totale winst voor Hedidarts – en dus het eerste verlies dit seizoen van Tripple – zeer dichtbij, maar zoals het inleidende stukje tekst al deed vermoeden bleek niets minder waar. De wedstrijd kreeg nog een onverwacht vervolg.

Als tweede gooiden Wilco en Jeroen hun partij. Weinig tot geen tripples zorgden er echter voor dat de winst niet dichtbij kwam en als er al kans was op checken dan werd dat helaas niet benut. Het werd dan ook een voor Hedidarts teleurstellende 0-2.
4-2 in games voor Hedidarts en dus nog kansen genoeg om alsnog de winst te pakken op dat moment.

Nogmaals
Het waren Richard en Jeroen die het nogmaals mochten proberen voor Hedidarts. Maar evenals het vorige duo waren zij niet in staat om dichtbij de winst te komen. Wederom weinig punten maar vooral het ontbreken van de dubbels op het einde van de legs zorgden er voor dat ook zij geen winst behaalden. Ondanks de verdwaalde 180 van Jeroen werd het 0-2.
Kortom; de kansen die er al snel waren – na de eerste 5 partijen – om de totale winst te behalen werden keer op keer maar niet benut en helaas bracht ook de laatste dubbelpartij daar geen verandering in.

Dure pijlen
Wilco en Ilja kregen een paar dure pijlen om de winst naar Hedidarts toe te gooien in de vierde en laatste dubbelpartij maar ondanks een 1-1 gelijkstand in legs was het toch Tripple die de beslissende leg wist te checken; het werd 1-2 in legs ondanks de zeer fraaie 14-darter van Ilja en dus was het na 4 single- en 4 dubbelpartijen een gelijkstand qua games. Met een 4-4 gelijkstand werd de beslissende bierronde gegooid.

De bierronde
Wat niemand had verwacht aan het begin van de avond bleek toch te gebeuren; de bierronde moest uitslag geven over wie het sterkere team was deze avond. Vorig seizoen bleek al dat beide teams, zowel Tripple als Hedidarts, qua niveau aardig dicht bij elkaar zitten. Echter werd er vanavond door geen van de teams goed gegooid en moest de bierronde dus uitslag geven.

Spelbreker
Een best-of-three 701 partij werd begonnen en waar normaal gelachen wordt tijdens deze partij was de spanning nu van alle gezichten af te lezen en werd er om een belangrijk verschil gegooid; of het was Tripple die onverslagen door zou gaan met de competitie en iedereen – dus ook Hedidarts – achter zich zou laten dit seizoen óf het was Hedidarts die een letterlijke spelbreker zou zijn in de reeks winstpartijen van Tripple. Na een tweetal spannende legs was het 1-1 gelijk en moest dus de allerlaatste en beslissende leg gespeeld worden. Met toch her en der wat tripples aan de zijde van Hedi kwam de belangrijke dubbel dichterbij. Het was Wilco die de score terug wist te brengen naar 92 en daardoor kreeg Ilja een goede kans om de wedstrijd te beslissen. Beginnend met een enkele 20 deed hij er goed aan om door te gooien op diezelfde 20 en hij gooide de benodigde tripple. De dubbel 6 werd helaas een dubbele 10 en dus mocht Jeroen proberen om Hedidarts in de volgende beurt wel van de 92 af te helpen. Met 37 werd de score echter teruggebracht naar 55 maar Wilco checkt, na een paar zenuwslopende seconden de score netjes weg.

Gezellig
Hedidarts was die avond dus een blok aan het been voor Tripple. Een gezellig team dat op weg lijkt te zijn naar de winst in de competitie van 2004/2005.
Hedidarts blijft natuurlijk knokken voor een uiterlijk te behalen 3e plaats en natuurlijk voor de winst in de bekercompetitie. We houden u op de hoogte.

Volgende week woensdag wordt thuis gespeeld tegen het team van Erik Bos, DVR 1.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darts, Jeroen Braak