Hedidarts stijgt gestaag in bekercompetitie

Afgelopen woensdag speelde Hedidarts tegen Marktzicht 3, Nunspeet. De strijd richting positie nummer één in de Flevo Beker competitie voldeed zich in Nunspeet.

Met nog slechts een aantal wedstrijden te gaan - Hedidarts behoort inmiddels al tot één van de beste acht teams als men naar de bekercompetitie kijkt - lijkt het team uit Biddinghuizen goed op weg te zijn. Het waren Richard, Wilco, Ilja en Jeroen die ten tonele verschenen.

Single partijen
Richard Joost die in de individuele Hedidarts competitie momenteel aan de leiding gaat in de A poule, begon de avond met zijn singlepartij. Na ietwat moeite met het checken en het daardoor vergeven van één leg pakt hij de draad goed op en wint zijn partij - door onder andere één van de drie 180-ers van de avond te gooien - met 3-1 in legs.
Als tweede gooide Wilco zijn partij. Zijn tegenstander hield er een excentrieke speelstijl op na - zo mag een speelstijl genoemd worden als je je pijlen sneller naar het bord gooit dan Vincent van der Voort dat doet - en Wilco verloor zijn partij met 1-3, ondanks de 180-er die hij wist te gooien.
Met 75% winst achter zijn naam staat hij momenteel vijfde in de individuele ranking van de FDD-competitie; Ilja gooide de derde partij van de avond en deed dit niet onverdienstelijk. Een duidelijke 3-0 was het resultaat van zijn spel.

Jeroen
Als laatste gooide Jeroen zijn singlepartij. Zonder grote problemen wist Jeroen al gauw de partij naar zich toe te trekken en de 111 check in de laatste leg bevestigde de winst; Met single 19, tripple 20 en dubbel 16 werd de tussenstand op dat moment 3-1 in games voor Hedidarts.

Dubbel partijen
Als eerste koppel gooiden Richard en Ilja een dubbelpartij. Een kleine inzakking zorgde ervoor dat het 1-1 werd maar daarna wisten beide heren zich goed te hervinden in de partij; het werd alsnog 2-1 in het voordeel van Hedidarts.
Wilco en Jeroen konden gooien voor de definitieve winst voor het dartteam uit Biddinghuizen maar lieten dit helaas na. Ondanks een 1-1 tussenstand in legs moesten zij de 2-1 winst achter het koppel uit Nunspeet schrijven op het formulier, het werd 1-2.
In de derde partij was er wederom kans om de winst te bepalen die avond; met een 4-2 tussenstand in games voor Hedidarts waren het Richard en Jeroen die moesten gooien voor de vijfde en doorslaggevende game maar ook zij wisten het niet te beslissen; alhoewel zij steeds goed begonnen in de legs - onder andere met 140 van Jeroen in de derde leg - was het niet voldoende en de matige scores aan het einde van iedere leg zorgden er dan ook voor dat zij de partij helaas verloren; het werd 1-2.

Ilja & Wilco
Als vierde koppel gooiden Ilja en Wilco hun partij. Ilja, die de hele avond al aasde op een 180-er wist deze nog te gooien ook en samen met zijn 108 check (enkel 18 en respectievelijk tripple en dubbel 18) zorgden er onder andere voor dat de winst toch nog vroegtijdig bepaald was die avond want het werd verdienstelijk 2-1.

Bierronde
Voor de eer werd uiteraard toch een bierronde gespeeld en alhoewel slecht begonnen wist Hedidarts ook de laatste best of 1-1001 ronde te winnen, ook bekend als de bierronde. Met een biertje in de hand kon dus getoost worden op de winst die avond en met dat feit stijgt Hedidarts gestaag in de strijd om de beker; een spannende competitie gespeeld wordt naast de normale Flevo 1-competitie.

Beste vier?
Als binnenkort weer gespeeld wordt tegen Marktzicht 3 voor deze strijd en als wederom gewonnen wordt, dan behoort Hedidarts tot de beste vier teams die strijden om de beker en mag zij verder spelen. Maar laten we niet vooruitlopen op de spannende zaken; eerst wordt over twee weken op woensdag 9 maart gespeeld tegen Mik 'm d'r In voor de Flevo 1-competitie. We houden u op de hoogte.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darts, Jeroen Braak