Hedidarts speelt spannende partij op Urk

Waar vorig jaar met 9-0 werd gewonnen van de Rake Gooier 2 door Hedidarts werd ditmaal een heel andere partij gespeeld.

De uitslag maar met name de manier waarop die behaald werd was leuke gespreksstof na afloop.

Dit alles vond plaats, zoals dat mooi gezegd wordt, óp Urk waar Hedidarts werd vertegenwoordigd door Richard, Wilco, Teun (als invaller voor Ilja) en Jeroen.

Singlepartijen
Richard begon, na zijn overwinning op het Paasdarttoernooi samen met Ilja, vol goede moed aan de singlepartijen. Veel tripples zetten gelijk de toon deze avond want gesteld mag worden dat het niveau deze avond uiterst hoog was bij beide teams.

Richard moest echter na een 1-1 gelijkstand in legs wel zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander want tegen zijn scores en checks was nagenoeg niet te vechten, Richard verloor zijn partij dan ook met 1-3.

Als tweede gooide Wilco zijn partij en na 4 legs goed gooien kwamen hij en zijn tegenstander uit op een gelijkstand. De 5e leg moest uitslag geven maar helaas was dit in het nadeel van Wilco, het werd 2-3.

Teun Dekker
Als derde gooide onze trouwe invaller, Teun Dekker, zijn partij. Qua punten gooien leek de automatische piloot die we van hem kennen weer aanwezig te zijn en hij nam dan in iedere gespeelde leg ook steeds ruime voorsprong op zijn tegenstander. Echter, bleek ook aan zijn frustratie, kreeg hij zijn legs maar niet uitgegooid. Hij verloor zijn partij daardoor met een sprekende 0-3 en zo bleek maar weer hoe belangrijk het uitgooien is bij het darten.

Als laatste gooide Jeroen en na enkele minuten leek hij goed op weg te zijn om de eerste game te pakken voor Hedidarts, iets wat wel tijd werd aangezien de darters uit Biddinghuizen achter stonden met 0-3 in games op dat moment. Helaas voor hem, ondanks de 144-check (tweemaal tripple 18-dubbel 18) waar hij zijn tweede leg mee won, keerde het tij en kwam zijn tegenstander uiterst sterk terug om vervolgens de partij te winnen met 3-2.

Hedidarts stond, ondanks goed darts, achter met 0-4 in games.

Weerspiegeling
Deze tussenstand was exact een weerspiegeling van de partij die in december 2004 gespeeld werd tegen elkaar, echter ditmaal in het voordeel van Rake Gooier. Toen was het tevens 4-0 in games nadat de singlepartijen gespeeld waren echter in het voordeel van Hedidarts en ook toen was die score behaald na dartspartijen van een hoog niveau. De dubbelpartijen zouden déze avond echter een leuke wending geven.

Dubbelpartijen
Met de gedachte om een achterstand van 0-5 in games te voorkomen werd de eerste dubbelpartij ingegaan door Richard en Teun.

Waar Teun moeite had met het checken in zijn singlepartij werd dit nu, in combinatie met veel punten door zowel hem als Richard (o.a, een 180-er), wel gedaan. De eerste leg (single 20, dubbel 10) en de tweede (single 20, dubbel 20) werden netjes afgesloten door Teun en Hedidarts won de eerste wedstrijd.

Als tweede gooiden Wilco en Jeroen hun koppelpartij. Ook zij moesten strijden met de gedachte dat als verloren werd er een achterstand zou ontstaan die niet meer in het halen was. Eigenlijk speelde zij een zelfde partij als hun voortgangers, want veel punten en goed checken waren de ingrediënten van hun uiteindelijke winst, het werd 2-1.

Hoop
Met deze twee winstpartijen in de koppels leek hoop te ontstaan op meer. Want met 0-4 achterstaan in games en dan sterk en overtuigend terugkomen naar 2-4 doet eigenlijk automatisch naar meer verlangen en dat zou dan ook blijken.

De derde partij speelden Richard en Jeroen samen en eigenlijk kan niet anders gezegd worden dan dat zij aansloten bij de vorige twee koppels; er werd dan ook overtuigend gewonnen met 2-0 in games.
Feit dat er nu in de koppelpartijen wél driemaal achter elkaar gewonnen werd (en hoe) gaf maar al te duidelijk aan dat het niveau van Hedidarts en Rake Gooier 2 uiterst dicht bij elkaar ligt en dat het in elke partij zo was dat het checken uitslag moest bieden. De partij die dát het snelst deed pakte simpelweg de punten en in de dubbelpartijen was dat Hedidarts.

De vierde dubbelpartij was evenals de vorige drie partijen belangrijk als het ging om de uiteindelijke uitslag en het waren Wilco en Teun die er voor gingen gooien. Een duidelijke 180 van Wilco en verder goed punten gooien en snel checken van beide heren waren voldoende om de partij te winnen met 2-0; en zo werd het uiterst verassend 4-4 in games.

Met een dergelijke tussenstand moest de bierronde uitsluitsel geven over wie de partij was die met de winst naar huis ging en zo werd de bierronde met een heel ander gevoel ingegaan dan normaliter het geval is.

Bierronde
Spanning tot het bittere eind dus en dat zou ook blijken in de drie legs die gespeeld werden in deze teamwedstrijd. Want na een 1-1 gelijkstand in legs moest zelfs de laatste leg gespeeld worden om te beslissen welk team de winst pakte.

Normaal gesproken is de bierronde er een van laag niveau, omdat meer gespeeld wordt voor de lol en voor het bekende `rondje bier`, maar nu werden er veel punten gegooid en kwam zelfs een 180-er voorbij van de Rake Gooier.

Op die wijze werd toegewerkt naar een 56 voor de Rake Gooier en toen zij die misten mocht Wilco gooien voor - met zijn laatste twee pijlen - dubbel vier. De spanning die op zo'n moment aanwezig is zorgt ervoor dat je net even wat minder scherp bent dan normaal gesproken het geval is en ook hij wist niet te checken.

Met die kansen achter de rug maakte Rake Gooier een eind aan de onzekerheid maar bovenal aan een spannende wedstrijd, zij checkten de beslissende dubbel twee en wonnen alsnog de wedstrijd die avond.

Kortom, een uiterst spannende en leuke partij voor Hedidarts die helaas nipt verloren werd. Het werd 14-15 in legs en 4-5 in games.

Bekercompetitie
Donderdag 7 april 2005 wordt in Marknesse de halve finale van de bekercompetitie gespeeld. Op voorhand kan gemeld worden dat dit een spannende partij gaat worden daar gegooid wordt tegen Triple 1, een waardige tegenstander. We houden u op de hoogte.

Hedidarts