Hedidarts wint overtuigend in Ens

Dinsdag 19 april werd een belangrijke competitiewedstrijd gespeeld door Hedidarts, tegen New Way Darts.

De wedstrijd vond plaats in het kleine dorpje Ens dat zijn ligging kent in de Noordoost-polder, net over de brug bij Kampen. Wist Hedidarts die avond ruimschoots te winnen dan was er zekerheid voor een derde plaats in het eindklassement. Het waren Richard, Wilco, Ilja en Jeroen die streden voor deze belangrijke punten.

Singlepartijen
Richard Joost, die dit jaar in de onderlinge individuele competitie verassend geen eerste werd in de A-poule, begon de avond met een singlepartij. Veel tripples gaven zijn tegenstander echter weinig kans en zo kon Richard ongehinderd afstevenen op een 3-0 overwinning.
Als tweede gooide Wilco zijn partij. Na een ietwat trage start begonnen ook zijn punten te lopen maar ook door het snelle checken wist Wilco de score bij zijn tegenstander op een duidelijke nul te laten. Hij won zijn partij, evenals Richard, met een afgetekende 3-0.

Ilja de Leeuw eerste in A-poule
Derde gooide Ilja zijn singlepartij. Ilja, die de eerste plaats in de A-poule van Richard wist over te nemen nadat afgelopen maandag het laatste seizoen voor de zomerstop was afgelopen, was als tevoren goed op dreef en won zijn partij vlekkeloos met 3-0.
Als afsluiter gooide Jeroen een singlepartij. Een matig begin gaf een vertekend beeld. Ondanks de ruime voorsprong in punten in de eerste leg wist Jeroen de betreffende leg niet te checken. Helaas voor zijn tegenstander keerde het tij direct want hierna was het Jeroen die de navolgende drie legs goed en constant wist te gooien en nog belangrijker; wist te checken. Het werd 3-1 in het voordeel van Jeroen.

161-finish net gemist
Wellicht was die score anders geweest als zijn tegenstander in de tweede leg wel de 161-finish goed had af weten te ronden. Het zat Michel van Dijk van New Way Darts niet mee want alhoewel hij de noodzakelijke tripple 20 en respectievelijk tripple 17 wél wist te gooien, viel zijn derde pijl -die wél in de dubbele bull terecht kwam- jammerlijk op de grond na slechts een fractie van een seconde. De scheidsrechter was echter onverbiddelijk en keurde de worp niet goed*.

Met 4-0 naar de dubbels
Met die tussenstand werden de koppelpartijen gestart. Als eerste gooiden Richard en Ilja samen. Zij hadden geen problemen met hun tegenstanders en al gauw was de wedstrijd gewonnen met 2-0.
Als tweede koppel gooiden Wilco en Jeroen samen. Ondanks een gelijkstand na de eerste twee legs wisten zij toch te winnen en konden ze een 2-1 eindstand noteren.
Als derde koppel streden Richard en Jeroen. Goed punten gooien en snel checken waren de bepalende factoren want zij wonnen hun partij met een nette 2-0.
Als laatste koppel gooiden Wilco en Ilja hun partij en wederom werd getoond dat Hedidarts de laatste tijd weer erg goed presteert. Een 2-0 winst mocht als laatste score, op de bierronde na, opgeschreven worden.

Bierronde
Toen ook de bierronde weinig verandering toonde, veel hoge scores en goed checken aan de kant van Hedidarts, was maar al te duidelijk dat er deze avond een groot niveauverschil was. New Way Darts kon simpelweg niet tippen aan de prestaties van het momenteel `goed boerende` team uit Biddinghuizen.

Einduitslag en de bekerfinale
Al met al een gezellige en rendabele avond te Ens. Hedidarts won de belangrijke wedstrijd met 9-0 in games, het werd 22-3 in legs.

Overigens een bericht voor de dartsliefhebber, Hedidarts is weten door te dringen tot de finalewedstrijd van de Flevodivisie Bekercompetitie. Deze ongetwijfeld spannende finale wordt gespeeld op donderdag 28 april in de avonduren in de kantine van de Wisentcamping te Dronten. Omstreeks 19:00 uur zal een taxi-busje die kant op gaan vanuit Biddinghuizen dus trouwe fans zijn bij dezen van harte welkom om Hedidarts te vergezellen tijdens deze spannende dartsavond. Voor details kan men bij de leden van het team terecht.
We houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Darts, Jeroen Braak

* Na de wedstrijd kwam een leuke discussie op gang met enkele aanwezigen, waarbij de hamvraag was wat er precies gebeurd als een pijl uit het bord valt. Telt een score níet als de pijl naar laat zeggen enkele seconden uit het bord op de grond valt? Of; telt de score wél als de scheidsrechter de score genoemd heeft nadat de drie pijlen zijn gegooid, maar één van de pijlen uit het bord valt vóórdat de speler ze uit het bord heeft kunnen pakken? De reglementen van de World Darts Federation (de WDF, bekend van onder andere het veel bekeken Lakeside toernooi en haar spelers als Raymond van Barneveld en Co Stompé) geven een duidelijk antwoord. Het antwoord zoals te lezen is op pagina 4 van de officiële WDF reglementen (PDF-bestand, 84 kB), in artikel 1.06:
"Elke dartspijl die uit het dartbord valt voordat de totale worp is voltooid en voordat de speler zijn pijlen weer uit het bord heeft kunnen pakken telt niet mee voor de score."