Hedidarts wint met 7-2

Woensdag 26 oktober werd in het Koetshuis tegen de Bull Dokkies (Dronten) gestreden om belangrijke punten; daar waar Hedidarts tot nu toe 26 punten en 84 legs behaalde in de Flevo 1 Divisie heeft Triple 1, een grote concurrent van Hedidarts, momenteel 26 punten en 88 legs.

Een minimaal verschil dat er voor zorgt dat Triple op de tweede en Hedidarts op de derde plaats staat. Elke leg is dus belangrijk en er werd gelukkig gewonnen, met 7-2.

Singlepartijen
Richard Joost, de winnaar van The Hedi 501 Trophy van vorig jaar, begon met zijn singlepartij. Zonder veel problemen werden de triples gevonden en er werd dan ook netjes gewonnen met 3-0 in legs.

Als tweede gooide Teun Dekker, permanent vervanger van oud-teamcaptain Wilco den Teuling, zijn partij. Teun, die sinds kort weer actief darter is bij Hedidarts op maandagavond (bij de individuele competitie), had ondanks het feit dat hij zijn triples niet al te veel gooide geen moeite met zijn tegenstander. Het werd evenals bij de partij van Richard een duidelijke 3-0 winst, mede dankzij een nette 114 check (triple 20, enkel 14 en dubbel 20) en een 180-worp (driemaal triple 20).

Als derde gooide Ilja de Leeuw een singlepartij. Ook hij wist de triple 20 goed te vinden; een 180-worp en een 106-finish waren daar het bewijs van en Ilja wint zijn partij zonder veel tegenstand met 3-0.

Als vierde en laatste moest Jeroen een singlepartij gooien. Op de tweede leg na, hij verloor deze, werd netjes naar een overwinning toegewerkt, het werd 3-1. Een kleine smet op de vlekkeloze gang van zaken, de verloren leg, maar dit mocht niet deren.

Dubbelpartijen
Eenmaal winnen was vervolgens voldoende voor de totale winst. Het waren Richard en Ilja die dit mochten proberen in de eerste dubbelpartij (501, best of 5). Er werd weinig tegenstand geboden door de Bull Dokkies, het gezellige dartsteam uit Dronten, en er werd wederom met een duidelijke score gewonnen; 3-0.

Als tweede gooiden Teun en Jeroen een dubbelpartij. De triples werden helaas niet goed gevonden en mede doordat er weinig punten werden gegooid, maar ook zeer zeker omdat er simpelweg niet gecheckt werd, verloren de Hedidarters hun partij. Het werd 1-3.

Als derde koppel moesten Richard en Teun gooien. Teun trok zich blijkbaar op aan Richard, die zijn punten goed gooide en tezamen werd er netjes gewonnen met 3-0.

Met een 6-1 voorsprong in games op het scoreformulier konden Jeroen en Ilja met een gerust hart beginnen aan de laatste koppelpartij. Misschien was het ontbreken van druk van de tegenstanders de reden, wie zal het zeggen, maar er werd ronduit slecht gegooid in deze voorlaatste partij. Weinig punten en goede worpen waren de oorzaak van uiteindelijk een verloren partij, het werd een voor de tegenstanders gemakkelijk te behalen winst: 0-3.

Bierronde
Maar goed, de totale winst was na de dubbelpartij van Richard en Ilja reeds een feit dus getreurd werd er zeker niet. Als laatste mocht nog een bierronde gegooid worden.

Deze partij, waarin door alle teamleden tegelijk gestreden wordt in een 701-best of 3 partij, is vaak een iets minder serieuze strijd en er wordt meestal – en zo ook deze maal - uiterst gezellig gegooid. Neemt niet weg dat er nog steeds altijd voor de winst wordt gegaan en Hedidarts won uiteindelijk de teamwedstrijd, de zogeheten bierronde. Het werd 2-0.

Na deze partij was de wedstrijd afgelopen. Het werd uiteindelijk 7-2 in games en 21-7 in legs voor Hedidarts. Een goede winst dus. Wellicht dat Hedidarts een plaatsje klimt in de Flevo 1 Divisie maar dat is afhankelijk van de resultaten van andere teams en met name dat van Triple 1, met één plaats voorsprong op Hedidarts de huidige nummer 2 van de Divisie.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen, en dit geldt ook voor die van de Bekerronde, de extra competitie waarin vorig seizoen gewonnen werd door Hedidarts. Ook dit jaar gaan we weer voor de winst!

Teamcaptain Hedidarts