Hedidarts wint op Urk

Afgelopen woensdag ging het Biddinghuizer dartteam weer op pad en kwam uiteindelijk aan in het bekende vissersdorp: op Urk (zoals dat mooi gezegd wordt) werd tegen dartteam `Willem Barentsz 1` gestreden voor belangrijke punten.

Hedidarts heeft haar punten hard nodig om (zoals vorige week te lezen viel) de eerste plaats waar zij momenteel staat te behouden. Gelukkig verliep alles naar wens en vertrokken Ilja, Berno, Teun en Jeroen uiteindelijk met een 7-2 overwinning op zak. Een verslagje van de gezellige wedstrijd.

Single partijen (501, best of 5 legs)
Ter afwisseling is het ditmaal Berno die van start gaat in de kleine maar gezellige Urker kroeg. Met matige maar voldoende punten weet hij net aan 2-2 gelijk te maken met dubbel acht en moet de vijfde leg dus uitsluitsel geven over de winst. Gekscherend krabbelt zijn tegenstander Pieter na afloop van de partij de woorden `met geluk` op het score formulier: het wordt 3-2 voor Berno, met een dubbel vier check.

Als tweede gooit Jeroen zijn singlepartij. Zijn tegenstander gooit een goede partij maar als de Hedidarter desondanks in de tweede leg 84 checkt met twee pijlen (triple 20, dubbel 12) voor een 2-0 tussenstand in legs keert de wedstrijd om. Jeroen wint zijn partij met een ietwat vertekende 3-0.

Dan is het Teun die er voor gaat staan. De derde partij verloopt netjes en Teun weet op belangrijke momenten met slechts een pijl te checken. Het wordt 2-2 en in de dus noodzakelijke vijfde leg lijkt het bijna verkeerd te gaan voor Hedidarts. Een achterstand in punten lijkt roet in het eten te gaan gooien voor Teun maar als de speler van Willem Barentsz daar bij het checken niet van weet te profiteren is het uiteindelijk toch Teun die met de 3-2 overwinning het speelveld mag verlaten.

Ilja gooit de laatste singlepartij. Zowel hij als zijn tegenstander gooien goede punten maar al gauw kijkt Ilja naar een 0-2 achterstand in legs. Met wat aanmoediging van zijn teammaten hervat hij zijn goede gooien en weet het tij te keren: met een drietal spannende legs en een dubbel tien check wordt het alsnog 3-2 voor Hedidarts.

De darters uit Biddinghuizen gaan naar de dubbelpartijen met een 4-0 voorsprong in games.

Koppels (701, best of 5 legs)
Het zijn Teun en Jeroen die de eerste koppelpartij gooien. Helaas loopt met name bij Jeroen het gooien niet lekker* - hij mist enkele goede en belangrijke kansen bij het checken - en de partij wordt hopeloos verloren. Het wordt 0-3 voor de fanatieke darters uit Urk.

De tweede koppelpartij wordt gespeeld door Ilja en Berno. Ze gooien een redelijke partij en met de navolgende checks weten zijn met een nette 3-0 te
winnen: dubbel 16 (Ilja), enkel acht - dubbel vier (Berno) en voor de 3-0 gooit Ilja enkel twintig, enkel 10 en met zijn laatste pijl het groene vakje van de dubbel vijf, naast het vakje van dubbel twintig (tops).

Ook de derde partij gooien Ilja en Berno samen. Zij hebben meer moeite met deze tegenstanders dan die van hun vorige partij en na de vierde leg is een
2-2 gelijkstand van het scorebord af te lezen. De vijfde leg gaat aardig gelijk op en na 499 punten rest het de Hedidarters een soms lastige dubbel een (Madhouse) check te gooien. Gelukkig weet Ilja ook het groene vakje aan de andere kant van de dubbel twintig te vinden want zijn dubbel een check zorgt ervoor dat de 3-2 winst voor Hedidarts genoteerd mag worden.

De laatste koppelpartij is weer voor de beurt van Teun en Jeroen. Op nette wijze komen ze op een 1-0 voorsprong te staan. Helaas kampt Jeroen daarna wederom met de nodige tegenslagen* en zijn slechte spel (weinig punten, en de kansen op checken worden gemist) zorgt ervoor dat, ondanks de toch goede punten van Teun, de pot verloren wordt met 1-3.

Teamwedstrijd (701, best of 3 legs)
De teamwedstrijd, waarbij gestreden wordt om een `gratis potje bier`, verloopt vreemdgenoeg zonder problemen. Wellicht is het vooruitzicht bij winst wederom de doorslaggevende factor want feit is dat na twee legs Hedidarts de bierronde heeft gewonnen met 2-0.

Kortom, winst met 7-2 in games deze avond voor het dartteam uit Biddinghuizen. De voorsprong op de nummers twee en drie van de FDD-competitie lijkt iets te groeien maar zaak is wel om dit nu vast te houden. En dat is makkelijk gezegd dan gedaan bij het mooie spelletje genaamd darts. Volgende week een spannende kwartfinale van de Beker competitie, we houden u op de hoogte!

Jeroen Braak, Hedidarts

*) Nabericht: Gezegd moet worden dat op de momenten dat Jeroen belangrijke pijlen moest gaan gooien, er door de mannelijke Urker toeschouwers enkele bijzonder schone dames werden geïnstrueerd nonchalant langs het speelveld te lopen. Vanzelfsprekend had dit een negatieve invloed op zijn spel, hoewel dit - heel flauw - door zijn teammaten en de rest van de kroeggangers achteraf niet werd geloofd.